hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emine Erdoğan'dan sıfır atık mesajı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, insanlığın her yıl 2 milyar ton atık ürettiğine dikkat çekerek, "Alışkanlıklarımızı ve üretim süreçlerimizi tabiatla uyumlu hale getirmek zorundayız." dedi. Emine Erdoğan, tüm dünyayı Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalamaya da davet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emine Erdoğan, “Dünyanın, insanlığın her yıl ürettiği 2 milyar ton atığı sırtında taşıyor. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu?” dedi.

    Emine Erdoğandan sıfır atık mesajı

    Her gün 2 bin çöp kamyonuna eşdeğer plastiğin nehirlere ve göllere atıldığını belirtti. “Sıfır atık yaklaşımının kalbinde, tükettiğimiz her kaynağın sorumlulukla kullanılması gerektiği kabulü vardır.” dedi.

    Erdoğan, “Satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar, her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiatla uyumlu hale getirmek zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emine Erdoğandan sıfır atık mesajı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, öncülük ettiği Sıfır Atık Projesi uluslararası nitelik kazanmıştı. Bu yıl 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık gününün ikincisi kutlanacak. Emine Erdoğan, gün dolayısıyla BM, OECD, UNESCO, Türkiye'nin daimi temsilcilikleri, UNEP ve dış misyonlarda düzenlenecek etkinliklere bir video mesaj gönderdi.

    Emine Erdoğan, “Bize cömertçe bereketini sunan akarsular, yanlış tüketim neticesinde yok olma tehlikesi yaşarken, bizi tevazu ile besleyen toprak, kimyasal atıklarımız yüzünden yaşam mücadelesi veriyor.” dedi.

    Emine Erdoğandan sıfır atık mesajı

    Emine Erdoğan, küresel sıfır atık iyi niyet beyanını BM Genel Sekreteriyle birlikte imzaya açtıklarını da hatırlattı.

    Erdoğan, “Bu vesileyle herkesi, bir kez daha, İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak, Sıfır Atık gönüllüsü olmaya davet ediyorum.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow