Emeklilere zammın yol haritası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere yapılacak maaş artışı ile ilgili önemli mesajlar verdi. En kısa zamanda kararın verileceği sinyalini vererek “Yeni yıla artış kararları alınmış şekilde girilecek” dedi. Peki emeklilere yapılacak maaş düzenlemesi için süreç nasıl ilerleyecek? Ne zaman hangi adım atılacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Zirvesi için gittiği New York'ta emeklilerle ilgili mesajlar verdi. Emekli maaşlarına ilişkin düzenlemenin ne zaman olacağı merak ediliyordu. Net konuşarak tarih veren Erdoğan, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz" dedi.
Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası gözler emeklilerle ilgili yol haritasına ve takvimin nasıl işleyeceğine çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York dönüşü ilgili bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarında son durumun ne olacağını masaya yatıracaklarını söyledi.
O değerlendirmenin önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında mı olacağı yoksa başka bir görüşmede mi yapılacağı merak ediliyor.
Hükümet cephesinde yapılacak değerlendirmenin ardından 1 Ekim’de açılacak meclis gündeminde emeklilere artış düzenlemesi gelecek. Ocak ayında yansıyacak zam düzenlemesi mecliste görüşülecek.
Orta Vadeli Program'da yüzde 65 olan yılsonu enflasyon tahmini emekliye zam oranını ortaya koydu. TÜİK verilerine göre Temmuz-Ağustos artışı yüzde 19.44 olurken, Orta Vadeli Program tahminine göre enflasyon zammı yüzde 37.76 olacak.
Meclis'te yapılacak düzenlemeyle enflasyonun üzerine ek olarak bir iyileştirme yapılacak. Emekliler yeni yılda enflasyon zammıyla gelen artış oranlarını enflasyonun açıklanacağı 3 Ocak 2024'te öğrenecekler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ankara'yı sel aldı! Sokak ve caddeler göle döndü, Valilik uyardı
Korkutan uyarı... Prof. Dr. Naci Görür 'eli kulağında' dedi, o fayı işaret etti: "Kırıldı kırılacak!'
Dünürlerin Husumeti Kanlı Bitti: Babasını Vuran Kayınpederini Öldürdü!
Bursa'da 5 katlı binada yangın: Asansöre sığınan çocuk kurtarıldı!
Yer: Artvin! Alevler her yeri sardı: 4 ev küle döndü