hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Elektrik fırtınası" geceyi aydınlattı

    İstanbul’da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde gökyüzünde "elektrik fırtınası" görüldü. Peki elektrik fırtınası nedir? Sağanak habercisi olabilir mi? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrik fırtınası gökyüzünü aydınlattı, ışık gösterisini andıran doğa olayı, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı

    İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerde ağırlıklı olmak üzere gökyüzünde elektrik fırtınası görüldü.

    Elektrik fırtınası sonrası megakentin bazı bölgelerinde yağışa sebep oldu. Elektrik fırtınası, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

    Elektrik fırtınası geceyi aydınlattı

    Elektrik fırtınası ile ilgili açıklamada bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Biz buna oraj deriz oraj diyoruz ama yağışsız orajdır bu. Şimşekli bulutlar içindeki bulutun bir tarafından öbür tarafına elektrik deşarjıdır bu. Yıldırıma dahi gidebilir ama sadece şelale şeklinde şimşeklerin aynı anda çakmasına neden olur. Sağanak habercisiydi yani orada artık elektriklenme demek atmosferde bir karışımın meydana geldiği demektir. Biraz daha gelişip sabah saatlerine doğru güneşin de çıkmasıyla enerji dağıldı ve bulutlar genişleyerek nem içerisindeki su derecesi büyüyerek yağışa geçti” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow