Ege'de Yunanistan'ın ihlalleri
Yunanistan’ın gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmasına tepki gösteren Türkiye konuyu uluslararası arenaya taşıyor. Bu konuda Birleşmiş Milletlere mektup yazdıklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “son uyarılarımızı da yapacağız, sonra bu adaların egemenliği tartışmaya açılır” sözleri ile Atina yönetimini uyardı.
Milli Savunma Bakanlığı, Atina yönetiminin, Lozan ve Paris anlaşmalarına aykırı olarak adaları silahlandırmasına bu sözlerle tepki gösterdi. Yunanistan’ın Ege’deki gayri askeri statüdeki adalara yönelik ihlalleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da gündemindeydi.
Türkiye Yunanistan’ın ihlallerine karşı tepkisini uluslararası arenaya taşıdı. Dışişleri Bakanlığı tarafından birleşmiş milletlere iki mektup yazıldı. Katıldığı bir televizyon programında mektupların içeriğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, ihlallerden vazgeçilmezse adaların egemenliği tartışmaya açılır uyarısında bulundu.
Çavuşoğlu Yunanistan’ın göçmenlere yönelik “geri itme” politikasını da eleştirdi. Avrupa Birliği ülkelerinin de bu ihlallere göz yumduğunu, konuştuğu ab dışişleri bakanlarının kapalı kapılar arkasında ise “Üzüntülerini” dile getirdiklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dondurucu Soğuk: Termometreler -32,6 Dereceyi Gördü, Nehir Dondu
Drag pistindeki motosiklet yarışı ölümle bitti
Son Dakika | Ankara'da Hava Soğuk, Siyaset Sıcaktı: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 8. Olağan Büyük Kongresi
Son Dakika... AK Parti Kongresi: Yeni MYK ve MKYK Üyeleri Açıklandı! Kimler Listeye Girdi?
Son Dakika... Kar Yağışı Bitiyor: Meteoroloji’den Güncel Hava Durumu Açıklaması