hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düşük faizle sıfır konut fırsatı: Yeni Evim projesine nasıl başvurabilir?

    Yeni Evim adı altında ve sıfır konutları kapsayan konut finansman programına bankalarca 16 Ocak tarihinden itibaren ön başvurular alınmaya başlanmıştı. Programa ilişkin esaslar ise Resmi Gazetede yayımlandı. Peki projeden kimler nasıl yararlanacak? Kredi faizleri ne olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Evim adı altındaki ve sıfır konutları kapsayan yeni konut finansman programına bankalarca 16 Ocak tarihinden itibaren ön başvurular alınmaya başlanmıştı. Programın çalışma usul ve esaslarını belirleyen karar Resmi Gazetede yayımlandı.

    Programdan konut finansmanına yönelik yeterli ödeme gücüne sahip olduğu bankalarca değerlendirilen ve katkı talebinde bulunanlar faydalanabilecek. Bu kişilerin halihazırda konutu olmaması gerekecek.

    Finansman desteği bölgelere göre değişiyor. İstanbul 1’inci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla 2’nci bölge, ve 1’inci ve 2’nci bölge dışında kalan iller 3’üncü bölge olarak belirlendi.

    Azami satış bedeli 9 milyon TL olan konut için 5 milyon TL’ye kadar kredi finansmanı kullanılabilecek. Azami 5 milyon TL olan bir konut için 3 milyon TL, 3 milyon TL’lik konut için ise 2 milyon TL’ye kadar kredi imkânı sağlanacak.

    Kredi faizleri ise 2 milyon TL’ye kadar olan kredi için %0,69, 2 milyon TL üzerinde 4 milyon TL’ye kadar %0,79, 4 milyon TL üzerinde 5 milyon TL’ye kadar %0,99 olarak uygulanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow