Duble yolların üstüne ekolojik köprüler kurulacak
Çevre kirliliğini önlemeye yönelik yeni torba yasada yabani hayvanlar da unutulmadı. Bundan sonra duble yolların üstüne, hayvanların geçebilmesi için ekolojik köprüler kurulacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Bundan böyle otoyollarda sık sık ekolojik köprülerle karşılaşacağız. Çevre kirliliğini önlemeye yönelik çarpıcı düzenlemeler içeren yeni torba yasada, yaban hayvanlarına da yer verildi. Teklifin yasalaşması halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü bundan sonra otoyolların doğal yaşamı böldüğü yerlerde ekolojik köprüler kuracak. Bu köprüler yaban hayvanlarının geçişine olanak sağlayacak.
Karayolları ayrıca otoyollarda yaban hayvanlarından kaynaklanacak trafik kazalarını önlemek için tel kafes de inşa edecek. Yol kenarlarına da 'Yabani hayvan çıkabilir' tabelaları yerleştirilecek.
Türkiye'nin ilk ekolojik köprüsü İstanbul 3. Çevreyolu üzerinde bulunuyor. 4+4 şeritli otoyol üzerine inşa edilen köprünün en dar noktası 40 metre genişliğinde.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi