Diyarbakır'da 10 bin kişiye iş imkanı
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nin tüzel kişilik kazandığını belirterek "7 bin 500 ile 10 bin kişi arasında istihdam sağlanacağı ön görülmektedir. Bu da Diyarbakır'da istihdamın sağlanmasında çok önemli bir katkıyı beraberinde getirecektir." dedi.
Vali Aksoy, Teksilkent kurulmasıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti ile valilikte düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Toplantının ardından açıklama yapan Aksoy, Türkiye'de sulanabilir arazilerin yüzde 20'sinin GAP bölgesinde yer aldığını belirtti.
Kurtulmuş'tan teröre destek veren belediyeler açıklaması
GAP kapsamında Diyarbakır'da önemli sulama projelerinin gerçekleştirildiğine işaret eden Aksoy, "Özellikle Silvan Projesi bölgedeki tarımsal gelişmeyi sağlayacak en önemli projelerden birisi ve önümüzdeki dönemde bu da tamamlandığında bölgedeki tarımsal üretimde önemli bir artışın olacağını bekliyoruz." diye konuştu.
"120 firmanın Diyarbakır'da faaliyette olduğu tespit edildi"
Aksoy, tarım sektörünün gelişmesiyle ilde belirli yapıda mevcut olan tekstil sektörünün de ileri dönemde daha hızlı bir şekilde gelişmesine dönük bir takım çalışmaların yapıldığına dikkati çekerek şöyle devam etti: "2012 yılında Kalkınma Ajansımız tarafından kümeleme çalışmaları kapsamında bir saha çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışma kapsamında küçük, büyük 120 firmanın Diyarbakır'da faaliyette olduğu tespit edildi. Yapılan görüşmelerde önemli bir kısmının yer sorunu olduğu, yeni bir organize sanayi bölgesi yapıldığında buraya taşınmak istendiği talepleri alındı ve bununla paralel olarak Diyarbakır'da faaliyette bulunan tekstil alanında bir sivil toplum kuruluşumuz da küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla ilgili çalışmaları başlattı. Ancak küçük sanayi sitesi olarak bunun sürdürülebilirliğinin çok mümkün olmadığı anlaşılınca organize sanayi bölgesi modeliyle burada bir yapılanmanın daha iyi olacağı kanaati ortaya çıktı."
Noter onayladı: MHP kongresine 656 delege katıldı
Aksoy, 2012 yılında "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" ile Diyarbakır'ın 6. bölge olarak en yüksek oranda yatırımlarda teşvik verilen bir kapsama alınmasının bölgenin yatırım anlamında daha cazip hale gelmesine önemli katkı sunduğunu belirterek Türkiye'nin başka bölgelerinde faaliyette bulunan bazı tekstil firmalarının da kentte yatırım yapmak amacıyla talepte bulunmaya başladığını ifade etti.
"İşsizliğin giderilmesine önemli katkı"
Kentin önemli bir genç nüfusa sahip olduğunu dile getiren Aksoy, tekstil sektörünün emek yoğun bir sektör olması nedeniyle Diyarbakır'daki işsizliğin giderilmesine önemli bir katkı sağlayacağını düşündüklerini aktardı. Aksoy, şunları söyledi:
Doçentten yüksek lisans öğrencisine taciz iddiası
"Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Güneydoğu Tekstil Sanayi İş Adamları Derneğimizden oluşan bir kurul tarafından çalışmalar başlatıldı. Diyarbakır'ın Dökmetaş Mahallesi'nde bir yer temini gerçekleştirildi. 140 hektarlık alanda Diyarbakır Tekstil OSB kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürdürüldü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2014 yılında buranın yer tespitine ilişkin talepte bulunuldu. Geçen yılın aralık ayında da birçok kurum ve kuruluşun görüşleri alınarak, buranın onayı gerçekleştirildi. 11 Mayıs itibarıyla da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca onaylanarak, Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişilik kazanmış oldu."
"10 bin kişiye istihdam"
DTOSB müteşebbis heyetinde yer alan kurum temsilcileriyle ilk resmi toplantılarını gerçekleştirdiklerini anlatan Aksoy, aldıkları kararları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ileteceklerini bildirdi.
Yerin alt yapısının ihaleye çıkılmasıyla ilgili hazırlıkların başlaması için aldıkları kararlar olduğunu ifade eden Aksoy, bir an önce Diyarbakır Tekstil OSB'sinin yatırıma başlamasını ve ilgili firmaların yatırımlarını gerçekleştirmesini temenni ettiklerini vurguladı.
MHP'li başkan yardımcısı ve eşi kazada öldü
"Yapılan çalışmalarda 7 bin 500 ile 10 bin kişi arasında istihdam sağlanacağı öngörülmektedir. Bu da Diyarbakır'da istihdamın sağlanmasında çok önemli bir katkıyı beraberinde getirecektir." diyen Aksoy, önümüzdeki dönemde bu yatırımı gerçekleştirerek il ve ülke ekonomisine bu katkıyı sağlamak istediklerini aktardı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, eleman yetiştirilmesi konusunda İŞKUR, Halk Eğitim Müdürlükleri ve ilgili sektörlerin taraflarıyla ön çalışmalar gerçekleştirildiğini bildirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Kahreden detaylar: Aynı aileden 14 kişi can verdi! Yangın esnasında annesini arayıp helallik istemiş
Ümraniye'de Hastane İhmali İddiası: Doğumuna Bir Hafta Kalan Bebek Kurtarılamadı
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Oteli yangını neden çıktı?
SON DAKİKA... Kartalkaya'da otelde ölenlerin bazılarının kimliği belirlendi