hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEVA ve Gelecek birleşebilecek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son günlerde Gelecek ve DEVA partilerinin birleşmek için temasları vardı. Ancak birleşme görüşmeleri olumlu ilerlemiyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, her türlü fedakarlığa hazır olduklarını fakat DEVA'nın birleşmeye hazır olmadığını söyledi ve ‘DEVA ile grup kurmak da kabulümüz’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birleşme görüşmeleri iyi gitmiyor. Sadece grup kurma seçeneği masada kaldı. O gelişmeyi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bir televizyon programında duyurdu. Uzun süredir hem meclis hem de bir parti olarak merkez sağ için temaslar vardı

    CHP’nin listesi ile meclise giren partiler Gelecek, DEVA, Saadet, Demokrat partileri birlikte grup kurmak için görüşmelere başladı. Ancak şimdilik böyle bir grup kurulması fikri rafa kalktı.

    Bir yandan da DEVA ve Gelecek partilerinin birleşme fikri vardı. Ahmet Davutoğlu o teklifi DEVA Partisi'ne kendisinin götürdüğünü söyledi. Kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşılık Ali Babacan’a genel başkan olmayı teklif ettiği iddia edilmişti.

    Davutoğlu o iddiayı yalanladı, ancak alt düzeydeki temaslarda bu talebin milletvekilleri tarafından dillendirilmiş olabileceğini söyledi.

    SAADET VE GELECEK PARTİSİ’NİN MECLİSTEKİ GRUBU DEVAM EDECEK Mİ?

    Çünkü 1 yıllık bir anlaşma ile bu grup kurulmuş, grup Saadet Partisi adı altında kurulmuştu. Bir yılın ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi'nin kongre yapamadığı için zorlamak istemiyor. Ancak talepleri Gelecek Partisi ismi ile grubun devam ettirilmesi, bir yandan da DEVA Partisi ile grup kurulması için çalışmalar başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow