hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dervişoğlu'ndan ''CHP'' eleştirisi: ''Duruma göre vaziyet alınmaz''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin Meclis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılamasıyla ilgili konuştu. Tartışmaları yapay olarak niteleyen Dervişoğlu, erken seçim çağrıları ve İYİ Parti'de yaşanan istifaları da yorumladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''DURUMA GÖRE VAZİYET ALINMAZ''

    Müsavat Dervişoğlu, ''Seçimle Cumhurbaşkanı olmuş Türkiye Cumhuriyeti temsil makamına gelmiş bir kişiyi TBMM'de oturarak karşılayamazsınız. Son derece yapay bir tartışma olarak görüyorum.'' dedi.

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin Meclis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılaması üzerine başlayan tartışma üzerinden CHP'yi eleştirdi;

    ''Duruma göre vaziyet alınmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yabancı bir devletin başkanı geldiğinde eğer onu ayakta karşılıyorsanız; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı geldiğinde de ondan farklı bir tavır sergilememeniz icap ediyor.'' ifadelerini kullandı.

    SİYASETTE NORMALLEŞME SÜRECİ

    Katıldığı bir televizyon programında konuşan Dervişoğlu, siyasette normalleşme sürecine parantez açtı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimiz andan itibaren Türkiye'de bir anormalleşme söz konusu oldu. Anormalleşme hangi alanlarda oldu da normalleşme arıyoruz ona bakmak lazım.''

     ''SİYASETÇİ NE SÖYLEYECEĞİNİ BİLMELİ''

    1 Ekim'de Meclis'in açılış resepsiyonunda MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında geçen diyalog da gündemindeydi;

    ''Siyasetçi ne söyleyeceğini bileceği kadar, ne söylememesi gerektiğini de idrak eden insan olmalıdır.''

    "ANAYASA ERDOĞAN'IN ADAY OLAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR"

    Ve erken seçim tartışmaları için de, ''Anayasa'nın 101. maddesi cumhurbaşkanının aday olamayacağını söylüyor.'' şeklinde konuştu.

    İYİ PARTİ'DE İSTİFA VE AYRILIKLAR

    Müsavat Dervişoğlu, partisinde yaşanan istifa ve ayrılıkları da değerlendirdi; ''Bazı istifalar var hiç umursamadığım bazı istifalar vardır üzüldüğüm.'' dedi. Dervişoğlu "siyaset gidenlerle değil, kalanlarla yapılıyor" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow