hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremde hasar alan araçlara ne olacak?

    11 ili etkileyen depremlerde on binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce bina yerle bir oldu. Sadece binalar yıkılmadı, o binaların altında kalan araçlar da hasar alarak bir kısmı kullanılmaz hale geldi. Peki bu araçlara ne olacak? Zorunlu araç sigortası zararı karşılıyor mu? Kaskosu olmayanların hakları neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde binalar yıkıldı. On binlerce insan hayatını kaybetti. Binaların etrafında bulunan araçların kimi kullanılamaz hale geldi. Kimi ise hasar aldı ve onarılmayı bekliyor.

    Uzmanlar onarım işinin dikkatli yapılmasını öneriyor. 11 ilde deprem nedeniyle hasar gören araçlar park alanlarında toplanıyor. Ekspertizlerin verilerine göre 40 bin araç hasar almış durumda.

    Uzmanlar konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

    “Deprem bölgesine baktığımızda 11 ilde 3 milyondan fazla aracın kaskosu olduğunu görüyoruz. Yüzde 17, 30 bin aracın kaskosu var. Zorunlu trafik sigortası bu zararı karşılamaz. Kaskosu olan araçların sahipleri hiçbir tereddüt yaşamasın. Yüzde 99'u zararını karşılayacak. Görevli acenteler hazır ve oraya gidip başvurmaları halinde hasar dosyaları açılacak eksper görevlendirilecek. Eğer ağır hasarlıysa piyasa rayiç bedeline göre ödeme yapılacak. Onarılması gerekiyorsa onarılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevzuatta bir boşluk var. Hangi şartlarda onarım yapılacak? Hangi malzemelerle, hangi onarım teknikleri kullanılacak? Bunlar belirlenmemiş durumda. Buna mevzuatta tanımlama yapılması gerekiyor. Pert bir araba aldınız ve arabaya kesme tavan eklendi. Bu araba bir daha kaza yaptığında, eğer bir kazaya karışırsa direkler vazifesini görmeyecek ve ölümlü kazalara neden olacak. Burada onarım işi önemli.” ifadelerini kullandı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow