hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem sonrası sınırlamalara muafiyet geldi

    Bankaların bağış ve yardımlarındaki sınırlama kaldırıldı. Bankaların bağış ve yardımlara muafiyet getiren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile olağanüstü hâl kapsamında bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca yapılacak bağış ve yardımlar hakkındaki sınırlamalara muafiyet getirildi. Bankacılık Kanunu’nun 59. maddesi kapsamında, bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca bir mali yılda yapılabilecek bağış miktarı, banka öz kaynaklarının binde 4'ünü aşamıyordu.

    Kararname ile bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca yapılacak bağış ve yardımlar hakkındaki bu sınırlamaya muafiyet tanınmış oldu.

    Resmî Gazetede başka kararlar da yer aldı. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde resmi görevi bulunmayıp ek ders ücreti karşılığında çalışanlar, depremler nedeniyle eğitime ara verilen günlerde, görevlerini yapmış sayılacak ve ek ders ücretinden yararlandırılacak.

    Ayrıca vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin belge aranılması zorunluluğu, 31 Temmuz tarihine kadar yapılacak ödemeler için aranılmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow