"Deprem kahini" CNN TÜRK'e konuştu | Video
Depremi önceden tahmin etmek bilimsel olarak mümkün değil. Ancak kendisini "Deprem Kahini" olarak adlandıran ve İzmir depreminden günler önce sosyal medyadan bazı uyarılarda bulunan Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets CNN TÜRK'e konuştu. Artçı sarsıntılar konusunda uyardı. Dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu iddiasını tekrarladı.
Günler öncesinden iddiasını dile getirmişti. Türkiye'yi yasa boğan ve onlarca kişinin ölümüne sebep olan depremle ilgili de paylaşımlar yaptı.
Daha önce Ekvador ve Endonezya'daki depremleri önceden tahmin ederek adını dünyaya duyuran ve "Deprem Kahini" olarak da adlandırılan Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets. İzmir depremini CNN TÜRK'e değerlendirdi.
BU DEPREMİN MAVİ AY İLE İLGİSİ VAR MI?
"Mavi ay gerçekten de önemli değil. Çünkü sadece 1 ay içinde iki dolunay anlamına geliyor. Ama dolunayın kendisi kritik olabilir. Bu anlamlı çünkü eğer gezegensel geometri dolunay döneminde kritik ise işte o zaman daha büyük sismik aktivite ortaya çıkabilir. Her ne kadar bu sefer kritik geometri 27'sinde, yani dolunaydan 4-5 gün önce ortaya çıkmış olsa da dolunay yine de kritik olabilir."
Uzmanlardan 'Deprem kahini' yorumu: "Deprem önceden bilinemez" | Video
Frank Hoogerbeets, Türkiye için bundan sonrasına dair öngörülerini de paylaştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı: Çocuk Nüfusu AB Ortalamasının Üzerinde
Cumhurbaşkanı adaylığında kim önde? Madde madde değerlendirme! Abdulkadir Selvi yazdı...
HABER... Bungalov skandalı sonrası akıllarda tek soru: Acaba izleniyor muyum?
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji'den yeni uyarı: Gök gürültülü sağanak alarmı
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek