hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesine uluslararası yardım

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremine hazırlık çalışmalarıyla ilgili konuştu. Buna göre yerel yönetimlerin de katılımıyla çalışma grubu kurulacak. 1-2 ay içerisinde İstanbul’un kentsel dönüşüm yol haritası ortaya çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gündeminde deprem bölgesinin yeniden inşasını hızlandıracak yerinde dönüşüm projesi vardı. 92 binin üzerinde başvurunun yapıldığını aktaran Özhaseki, inşaatlar başlıyor dedi.

    Mehmet Özhaseki, “İnşaatlara başlıyoruz. Cumartesi günü bu projemize dair ilk temelimizi Malatya’da atacağız. Yıkıma uğramış şehrin merkezlerini, tarihi dokusuna uygun olarak biz inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Bakan Özhaseki Suudi Arabistan ve Özbekistan’ın depremzedeler için konut yapmak istediklerini söyledi.

    Türkiye depremin vurduğu 11 ili yeniden inşa etmek için çalışırken bir yandan da olası İstanbul depremine hazırlanıyor.

    Bakan Özhaseki’de İstanbul Büyükşehir’de dahil olmak üzere 39 ilçe belediye başkanı ile pazartesi günü toplantı yapıldığını söyledi. Toplantıda belediyeler ve AFAD bundan sonra atılacak adımları masaya yatırdı.

    Özhaseki, yapılacak toplantılarla çalışma grubu oluşturulacağını ve 1-2 ay içinde İstanbul’da kentsel dönüşümün nasıl yapılacağının netleştirileceğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca kişiyi ilgilendiren fahiş kira meselesi de gündemdeydi. Bakan Özhaseki, “Kiraların düşmesinin tek yolu var; o da fazla konut arz edilmesi” dedi ve “Arzı artıracağız ve arz talep dengesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow