hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'nin "halk kütüphanesi" açıldı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli İl Halk Kütüphanesi’nin açılışına katıldı. Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen 100 kütüphane açma hedeflerinde 85 kütüphaneye ulaştıklarını söyledi. Bakan Ersoy, Hierapolis Antik Kenti'ni de ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal alanlar, çok amaçlı salonlar, eğitim sınıfları. Bir kütüphaneden çok daha fazlası artık Denizlililerin hizmetinde.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımıyla yapımı tamamlanan Denizli İl Halk Kütüphanesi’nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile gerçekleştirildi. Ersoy açılışta, “Öncelikle bu proje ciddi bir geliştirme ve kapasite artırımını beraberinde getirdi. Öyle ki eski kütüphanemiz 690 metrekare alanda hizmet veriyordu biz bunu 6369 metrekare ile yeni binamızda neredeyse dokuz buçuk katına çıkardık” dedi.

    Denizlinin halk kütüphanesi açıldı

    Öte yandan Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'ye 100 kütüphane kazandırılması amaçlanıyordu. Denizli İl Halk Kütüphanesi 85. kütüphane oldu. Kütüphanelerin yıl sonuna kadar 100'e ulaşması hedefleniyor.

    Denizlinin halk kütüphanesi açıldı

    Bakan Ersoy, açılışın ardından Hierapolis Antik Kenti’ne geçti. Bakan Ersoy burada yaptığı açıklamada da “Hierapolis başta olmak üzere ilk etapta Efes, Bergama, Afrodisias, Sardes, Sagalasos, Labranda, Mille olmak üzere 12 ayrı kazı sürecini başlatıyoruz. Hierapolis restorasyon çalışmalarını sürdürmek üzere yıl boyunca bakanlığımız adına görev yapacak değerli bilim insanımız ise Sayın Prof. Dr. Celal Şimşek hocadır” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow