hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal parti mi kuruyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CHP'den ayrılıp parti kuran Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül gibi isimlerin ardından yeni bir ismin daha parti çalışması yaptığı iddia edildi. Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın yeni bir siyasi hareket başlatacağı iddiaları kulisleri hareketlendirirken, Aslı Baykal'dan da açıklama geldi. Aslı Baykal, parti içinde mücadele mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ana muhalefet partisi CHP'de yeni arayışlar sürüyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'den sonra CHP içinden yeni bir siyasi yolculuk daha başlayacağı iddiasını gündeme taşıdı. O ismin de Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal olduğu iddia edildi.

    SEVİGEN: ASLI BAYKAL İLE ANADOLU'YU DOLAŞACAĞIZ

    Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in önderliğindeki bir grubun çalışmaları yürüttüğü de ifade edilirken CNN TÜRK'e konuşan Sevigen, Aslı Baykal'ın siyasete girip girmeyeceğine dair, "Evet, böyle bir hazırlığımız var ve Aslı Baykal'la birlikte Anadolu'yu dolaşacağız" açıklaması yaptı.

    SEVİGEN: BAYKAL SOYADINDAN KORKUYORLAR

    Sevigen, CHP'den ayrılıp yeni bir parti kurmayacaklarını siyasi mücadelelerinin CHP içerisinde devam edeceğini ifade ederken, "Parti yönetimi Deniz Baykal'ı arayıp bu çalışmaya izin vermemesini istedi. Çünkü Baykal soyadından korkuyorlar" dedi.

    ASLI BAYKAL'DAN İDDİAYA YANIT

    İddiaların odağındaki isim Aslı Baykal da sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Yeni parti kuracağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Parti çalışmalarına kapıyı kapatan Aslı Baykal, CHP'de mücadele mesajı verdi. "Türkiye’nin CHP'ye her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP'dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASLI BAYKAL: GELECEKTE BU MİRASI SAVUNACAĞIM

    Aslı Baykal, CHP'nin cumhuriyeti kuran parti olduğunu kaydederek, "Ben kendisini bu büyük ideale adamış bir ailenin, bir babanın kızıyım. Deniz Baykal’ın kızıyım. Akademik kariyerimin ardından yaşamımın bu anında ve gelecekte bu büyük mirasın sarsılmaz savunucusu olacağımdan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow