hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacak. O gelişmeyi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu. Ebeveyn olmanın teşvik edilmesi için yeni bir eylem planı oluşturulacağını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’de demografik dönüşüm yaşandığını, doğurganlık hızının 1.5’e düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nüfusun düşmesinin önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanlığına bağlı Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacağını duyurdu.

    Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacak

    Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cevdet Yılmaz, o adımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile atıldığını vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını, Hazine ve Maliye Bakanlığını, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜİK'in fikirlerinin alınacağını kurul eylem planı oluşturulacak. Yılmaz, “Gelecekte belki yaşlı bakım merkezlerine olan ihtiyacı daha çok tartışacağız. Nüfus dinamikleri her şeyi etkiliyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İnsanların eğitim düzeyi, gelir düzeyi yükseldikçe çocuk sayısı düşüyor. Kadınların işgücüne girişi de etkiliyor. Çünkü bakım hizmetleri gerekiyor. Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturacağız. Yani bu işleri hem detaylı bir şekilde inceleyen hem de yeni bir eylem planı geliştirecek. Bakım hizmetleri sağlıktaki şartlar diğer maddi alanlarda yapılabilecek şeyler varsa çok boyutlu bir şey bu. Bütün boyutlarıyla bu işe bakacağız. Ve bütüncül bir eylem planı hazırlayacağız.”

    Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacak

    Cevdet Yılmaz ayrıca, ertelenen Savunma Sanayii Destek Fonu’na ilişkin kanun teklifinin bütçe sonrası yeniden değerlendirileceğini söyledi. “Haklı eleştiriler dikkate alınarak paket gözden geçirilecek” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, deprem bölgesindeki harcamalarına da değindi. Sadece merkezi yönetim bütçesinden iki senede 2024 fiyatları üzerinden 2.6 trilyonluk bir harcama oldu. "Dolayısıyla büyük bir yük ama gelecek yıl itibari ile bu yük azalıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow