Demirtaş'tan muhalefete "Marcao" mesajı
2016'dan bu yana Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan muhalefete yönelik dikkat çekici eleştiriler geldi. "Muhalefet yeterince umut yaratıp somut bir iktidar alternatifine dönüşemedi" diyen Demirtaş, mesajlarını son dönemin çok tartışılan futbol görüntüleri üzerinden verdi.
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden Medyascope internet sitesinin sorularını yanıtladıÇ Muhalefete son günlerde çok tartışılan Galatasaraylı futbolcuların kendi arasındaki kavgayı hatırlatarak seslendi.
MUHALEFETE "TAKIM OYUNU" MESAJI
“Önce takım olmaları, sonra da bir golcü bulup onu yavaş yavaş öne çıkarmaları ve elbette gol atmaları gerekiyor. Bir de muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Umarım dikkate alırlar çünkü maçın bitmesine az kaldı.”
Demirtaş, muhalefetin siyasette yeni bir kırılma yaratamadığına dikkat çekti. “Muhalefet yeterince umut yaratıp somut bir iktidar alternatifine dönüşemedi” ifadesini kullandı.
İktidarın eleştirilmesinin bataklığa taş atmak olduğunu söyleyen Demirtaş, "Kapsamlı sistem eleştirileriyle birlikte somut çözüm projeleri ortaya konulmalı. O zaman halk da bundan heyecan duyar" dedi.
Demirtaş, sözü HDP’nin kapatma davasına getirdi. “HDP kapatılırsa siyasi yelpazede durum netleşmiş olur. Bizim artık kaybedecek fazla bir şeyimiz yok” değerlendirmesinde bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?