hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş'tan HDP'ye sert eleştiriler: Adaylık önerimi reddettiler

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dün kendisine ait sosyal medya hesabından duyurulmuştu. Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktı. Siyaseti bırakma açıklaması yaptığı röportajında seçim süreci ve sonuçlarına ilişkin HDP yönetimine dönük sert eleştiriler de yöneltti. Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı olmayı önerdiğini ama bu önerisinin reddedildiğini söyledi "Red gerekçesini hala bilmiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bırakma kararını duyurduğu röportajında HDP'yi de sert sözlerle eleştirdi. O eleştirilerin başında HDP'nin aday çıkarmama kararı vardı. Demirtaş kendisinin aday olmak istediğini anlattı ve ekledi.

    "Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum."

    Demirtaş, HDP'nin kendisi ile ilgili iletişimi konusunda da genel merkeze sitem etti. "Sanırım genel merkezin yoğunluğu nedeniyle zaman zaman bizi bilgilendirme konusunda eksiklikler yaşanıyor. Özellikle seçim dönemlerinde bu eksiklik daha fazla olabiliyor." dedi.

    Seçim sonuçlarında HDP'nin oy kaybı yaşamasının nedenlerine ilişkin de çok dikkat çeken tespitler yaptı Demirtaş

    "Elbette başarısızlığın nedenlerinden biri, yerelin yeterince gözetilmemesi. Bunca deneyimimize rağmen halen halk demokrasisini ve demokratik toplumu önemsememek teknik bir eksiklikten öte ideolojik sapmadır. Bunun sorumlusu da en başta parti yönetimidir. Yönetimimiz ne yazık ki ciddi yetmezliklere düşmüştür. Bence tüm bu süreç için halka bir özür, özeleştiri borçları var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'nin tek eksiğinin cesur ve nitelikli siyasi kadrolar olduğuna işaret eden Demirtaş, "Bu giderilirse gerisi kolay yeniden yapılanmayı temel gündem yapmalıyız." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow