hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEM’den Bahçeli'ye "Öcalan" yanıtı

    KAYNAKCNN TÜRK

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik "şayet tecridi kaldırılırsa gelsin Meclis DEM Parti toplantısında konuşsun" çağrısına yanıt verdi. "Bir başlangıç olacaksa tecrit kalksın. Ne konuştuğunu görelim." dedi. Hatimoğulları ayrıca, "inisiyatif almaya hazırız" ifadesini de kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bir başlangıç olacaksa tecrit kalksın. Ne konuştuğunu görelim. Vakit geçirmeden acil bir şekilde bu konuda adım atalım.”

    DEM’den Bahçeliye Öcalan yanıtı

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Tecridi kaldırılsa terörist başı Öcalan gelsin Meclis’te silah bıraktığını ilan etsin" sözlerinin ardından gözler DEM Parti'ye çevrildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları grup toplantısına çıkmadan konuşma metnini değiştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi. “Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu bir barış için de inisiyatif almaya hazırız. Bölgede barış diyebilmek için Kürt sorunun çözülmesi bizlerin elindedir. Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir.”

    Hatimoğulları, grup toplantısı sonrası gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin Öcalan için terör örgütünü bitirme açıklaması yapması halinde umut hakkının devreye sokulabileceğini söylemesini de değerlendirdi. “Umut hakkı DEM Parti olarak bizim uzun zamandan beri ifade ettiğimiz, dillendirdiğimiz bir konu. Elbette umut hakkının uygulanması gerektiği fikrine biz de sahibiz ve biz de bunun mücadelesini de veriyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEM’den Bahçeliye Öcalan yanıtı

    Öte yandan Bahçeli'nin açıklamalarının ardından DEM Parti, olağanüstü MYK toplantısı kararı aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow