hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet’in ilk kadın generali CNN TÜRK’te

    Cumhuriyet’in 100. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken CNN TÜRK de özel yayınlarına ve röportajlarına devam ediyor. Cumhuriyet’in ilk kadın generali olan Tuğgeneral Özlem Yılmaz ilk kez CNN TÜRK sorularını yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet'in ilk kadın generali Tuğgeneral Özlem Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde;

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yüce milletimizin kahramanlık ve fedakarlığıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu tarihi gün vesilesiyle bizden destek ve dualarını esirgemeyen yüce milletimize sevgi ve minnettarlığımızı sunuyor, başta bize Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Atatürk ülke kalkınmasını kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza çalışıldığı zaman istenilen seviyeye ulaşacağına inanmış. Birçok reformu hayata geçirerek Türk kadınına yeni bir bakış açısı ve haklar kazandırmıştır. Şanlı tarihimiz boyunca kadınlarımız Anadolu’da ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer almıştır. Kimi zaman evlatlarını büyüten bir anne, kimi zaman nesilleri yetiştiren bir öğretmen, kimi zaman hastayı yeniden hayata döndüren bir doktor, kimi zamansa asker olarak yüce milletin emrinde görev yapmıştır. Bugün kadınlarımızı vali, kaymakam, hakim, savcı, pilot, sporcu olarak görebiliyorsak bu Cumhuriyetimizin bir kazanımıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı’mıza, Jandarma Genel Komutanı’mıza, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bana, aileme ve ülkeme bu gururu, onuru yaşattıkları için teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Türkiye’nin ilk kadın generali olarak daha büyük sorumluluk üstlenmiş olduğumun farkındayım. Bundan çok mutlu ve gururluyum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tarihi görev ve sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Yüce milletimizin yanımda olduğunu biliyorum ve bundan güç alıyorum.

    Kadın subay olmanın da kendine has zorlukları var ancak bu zorlukların üstesinden gelmemdeki en büyük motivasyonum mesleğime olan sevgim ve bağlılığım oldu. Asker bir aileden geliyor olmam oldu. Bunun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı’mız Orgeneral Sayın Arif Çetin’in, tüm sıralı komutanlarımın ve silah arkadaşlarımın desteğiyle zorlukların üstesinden gelmeyi başardığımı düşünüyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow