Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde konuştu. Türkiye'de kitap okuma oranının günde birkaç dakika olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir ülkenin kitap okuma oranının da yüksek olması gerekmektedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
35 milyon yatırım bedeliyle inşa edilen Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi'ni hizmete alıyoruz.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana katettikleri mesafeyi takdirle karşılıyoruz. Bir dönem yanlış ellerde yaşadığı sıkıntılara ve sorunlara rağmen hamdolsun bugün gurur verici başarılara imza atıyor. Üniversitemizin lisans programlarının yanında doktora ve yüksek lisansa verdiği önemi takdirle karşılıyorum.
Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim almış hoca kadrosuyla üniversitemiz her bakımından üstün bir eğitim kurumuna dönüşüyor. Medeniyet Üniversitesi taşıdığı isim itibariyle büyük bir yükün altındadır. Biz kalemin kılıçtan üstün tutulduğu bir medeniyetin mensuplarıyız.
Talebe yetiştirmeye dinimiz öyle önem verilmiştir ki, alimler yazılarını yazdıkları divit uçlarını çöpe atmamışlardır. 14 asrı aşan medeniyet tarihimizi incelediğimizde bize yol gösterecek pek çok referansa şahit oluruz.
Kitap okuma, nitelikli akademik eserler üretme noktasında hala gerideyiz.
Kitap okumaya harcadığımız süre kişi başına günde birkaç dakikayı zor buluyor. UNESCO'nun kayıtlarına göre Türkiye kitap okuma sırasında 86. sırada. Ülkemizde kafe denilen zaman öldürme mekanlarının, kütüphanelerden daha kalabalık olması üzerinde daha çok durmamız gerekiyor. Her Millet Bahçesi'nin içinde Millet Kıraathanesi olacak. Şanlı geçmişimizden aldığımız kuvvetle istikbalimizi inşa edeceğiz. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir ülkenin kitap okuma oranının da yüksek olması gerekmektedir.
Üniversiteler değişimin öncüleridir. Ülkemiz üniversitelerin özgürleşmesi noktasında başarılı imtihan verdi. Üniversiteler statükodan büyük ölçüde kurtulmuşlardır. 28 Şubat zihniyetinin üniversitelerimizde yarattığı tahribat onarılmış, kapıları yeniden evlatlarımıza açılmıştır. Terör örgütleri de buradan temizlenmiştir. 16 yıllık mücadelemiz neticesinde birikmiş problemlerin çoğu çözülmüştür. Marjinal çevrelerin istismar ettikleri harç ve yurt sorunları dönemimizde hallolmuştur.
Herkes burs istiyor, yavrum neden kredi istemiyorsun? Krediye kim müracaat edince alabiliyor, ödemeye gelince zaten faiz yok. Sigortalı işe girdiğinde çok küçük taksitlerle ödeme yapacaksın. Bu da bir nevi bursun farklı görüntüsü.
Üniversitelerin eski alışkanlıklarını değiştirmesi önem arz ediyor. Durağanlaşmış, belli ideolojilerin esiri olmuş üniversitelerin değişime öncülük yapması mümkün değildir. Fikir çilesi çekmeden nitelikli eserler verilemez. Kader, gayrete aşıktır, çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fırtına ile yeniden görüldü! Sahil kızıla boyandı
Begüm hemşirenin kahreden ölümü: Rahatsızlanınca 112'yi arayıp evin kapısını açık bırakmış!
İstanbul'un göbeğinde tehlike saçan duvar!
Reşit olmayan kızla otele girerken yakalandı: Yakınları polise saldırdı!
Kendisini bekleten taksiciye kızdı; lastikleri patlattı