hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: 'Biz yüzde 48.6'yla sandıktan çıkmamalıydık'

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İstanbul'da yaklaşık 4,5 milyon oyla yüzde 48,6 düzeyinde bir  evet oranına ulaşmıştık. O zaman açık söyleyeyim üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48,6 ile sandıklardan çıkmamalıydık" dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

    24 Haziran seçimlerinin ayrıntıları belli oldu

    "Milletvekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor"

    "Yeni sistemde 600'e çıkan vekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor. İstanbul'da iddia ve güç sahibi değilseniz, Türkiye'de güç sahibi olmanı neredeyse imkansız hale geliyor. İstanbul yaklaşık 9.5 milyonluk seçmeni ile 24 Haziran'ın belirleyicisi olacak. İstanbul neder ise, Türkiye onu der. Şimdi yeni bir yoldayız. Yüzde 48,6 önemli bir başarı ancak AK Parti için hedef daha yüksektir. Ben bu oyların üzerine 1 - 1.5 milyon koyabileceğimize inanıyorum. Sizlerin çabası İstanbul ve Türkiye'nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir. Sadece Cumhurbaşkanlığını değil, parlamentoyu da bizim almamız lazım. Cumhur İttifakı olarak parlamentoyu almamız lazım. Özellikle ana muhalefet partisi ve terör destekli partiye gereken dersi verelim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İstanbul ne derse Türkiye onu der"

    İstanbul'un 24 Haziran seçimlerinde önemine dikkat çeken Erdoğan, "İstanbul ne derse Türkiye onu der. Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul'da yaklaşık 4,5 milyon oyla yüzde 48,6 düzeyinde bir  evet oranına ulaşmıştık. O zaman açık söyleyeyim üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48,6 ile sandıklardan çıkmamalıydık. Çünkü bu İstanbul'a bizim aşkımızla mukayese edilecek başka aşık yoktu. Biz İstanbul'u çok seviyoruz. İstanbul'a olan aşkımız çok çok farklı ama böyle oldu" dedi. 

    THY Genel Müdürü'nden erken seçim müjdesi

    "24 Haziran'da destanımızı yazacağız"

    Oy oranının artırılmasını isteyen Erdoğan, "Aksi takdirde Türkiye genelinde hedeflediğimiz düzeye çıkamayız. İyi bir çalışmayla buradaki oyumuzun üzerine 1-1,5 milyon çok rahat koyabileceğimize ben inanıyorum. Unutmayınız, İstanbul sadece İstanbul değildir. İstanbul Türkiye'dir, İstanbul dünyadır. Tıpkı dünyanın ve Türkiye'nin yarısı gibi, İstanbul'un yarısı da hanımlardır. Dolayısıyla sizlerin göstereceği çaba ve elde edeceği sonuç, İstanbul'un ve onunla birlikte Türkiye'nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir. İstanbul, adeta 81 vilayetimizin bayraklarının dalgalandığı bir şehirdir. Öyleyse el ele vereceğiz, kol kola vereceğiz ve 24 Haziran'da destanımızı yazacağız." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Ey Bay Kemal' çıkışı

    "Biz ağaç dikiyoruz, adam kalkıyor yürüyüş yapıyor. Nerede, Gezi'de. Bunlar ağaç söktü diyor, biz ağaç söker miyiz ya? Ey Bay Kemal, senin bu ülkede dikili ağacın var mı ya? Belediyelerin de dahil kaç ağacın var söyle. Çanakkale'deki kopukluğu da giderip, Asya ile Avrupa'yı birleştireceğiz. Bunu kim anlatacak, siz anlatacaksınız."

    Çılgın proje konusu

    "Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak. Bu bir dünya projesi. Bir Süveyş, Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul olacak. Bu projeyle dünyaya mesajımızı vereceğiz. İnşallah yeni dönemde inşasına başlayacağız"

    Binali Yıldırım'dan Abdullah Gül yorumu: Bize ne ya?

    'CHP demek tezek demektir'

    "Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? Çünkü CHP demek tezek demektir. Benim Erzincan Refahiye'deki bacım tuşa basıyor sıcak su geliyor. Benim 81 ilde bütün halkım batı ne yapıyorsa onu yapıyor. Ve onları da geçeceğiz. Şehrin yeşil alanlarını çoğalttık, neden modern bir şehir. İstanbul'da bugün üniversiteli sayısı 890 bini aştı. İstanbul'a yaptığımız hizmetler yetmiyor. Bunun kısa bir özetini yaptık. Kampanya süresinde animasyonlarla bunu daha net anlatacağız. 54 günde girilmedik sokak kalmayacak. Yaptıklarımızı her fırsatta, her yerde vatandaşımıza anlatmanızı rica ediyorum. Muhalefetin yaptığı bir şey yok. Neyi yaptığını söyleyecek, böyle bir şey yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saadet Partisi'nden aday açıklaması

    15 milletvekili meselesi

    "İçerideki soroslar, dışarıdaki soroslar birleşmiş AK Parti'yi nasıl bitiririz diyorlar. Bitiremeyeceksiniz. AK Parti'yi bölemeyeceksiniz. Unutmayın kale içeriden fetholur. Kadınların isteyip de yapamadığı bir şey var mı, ben bilmiyorum. Güçlü kadınlarla, güçlü yarınlara. Bugün burada sizin gözünüz ve gönlünüzde 24 Haziran kararlılığını görüyorum. zaferi o gece de birlikte kutlayacağız. Geçtiğimiz 10 yılda yaşanan her hadise atılan her adım bize sistem değişikliğinin doğru olduğunu göstermiştir. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak isterim, 16 Nisan ile hukuki temeli atılan sistemi, 24 Haziran'da tamamlayacağız. Yaşadığımız dönemin önemini ve kıymetini sonra anlayabiliriz. 2007'deki Anayasa değişikliğini ülkemizi bugünlere getireceğini çoğu kişi görememişti. Bazılarınn 24 Haziran'ın önemini anlayamadığını görüyorum. Yoksa 18 Nisan'dan bu yana geçen zamanı 15 vekil transeferi ile heba etmezlerdi. Bu bir kere 15 vekile saygısızlıktır, onlara oy verenlere de saygısızlıktır. Bu diktatör var ya, ikide bir bana diktatör diyor. Diktatörün ta kendisi sensin. Gözleri yaşlı vekiller var, üzüldüm. Ne yapsın garibim ya, Genel Başkanları emretti. Sözde partinin Meclis'teki sıralarına gidip oturmadılar. Kendi sıralarında oturdular. Böyle siyaset olur mu? Böyle demokrasi olur mu? Bu ana muhalefet bu ülkeye bunu da kazandırdı. Buradan diyorum ki, asıl belirleyici sen değilsin, milletimdir. 24 Haziran'da bunu sana göstereceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 vekil eleştirisi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow