hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK ve Kanal D muhabirleri bölgeden paylaştı: İl il depremzedelerin ihtiyaçları

    Bugün 11 ili vuran iki büyük depremin 12'nci günü. Deprem bölgesinin yardım ihtiyacı sürüyor. Acil ihtiyaçlarda en öne çıkan barınma ve hijyen oldu. İşte il il ihtiyaç listesi notları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YARDIM İHTİYACI SÜRÜYOR

    11 ili vuran iki deprem, ardında enkaz bıraktı. Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağdı. Ancak merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere ihtiyaç sürüyor. İşte CNN TÜRK, Kanal D muhabir ve kameramanlarının bölgeden paylaştığı il il ihtiyaç listesi notları...

    KAHRAMANMARAŞ / FULYA ÖZTÜRK - ALPER ÖZTÜRK

    Bölgede en büyük ihtiyacı elbette barınma. Çadırlar kuruldu ancak içi soğuk. Isıtıcı, cep sobası, battaniye en büyük ihtiyaç. Ve elbette mobil banyo, lavabo, tuvalet elzem ihtiyaçların başında geliyor.

    MALATYA / AYTAÇ CAN - UĞUR KARA

    Malatya'daki çadır kentlerde yiyecek içecek sıkıntısı yok ama duş yapabilecekleri kabinler yok. En büyük sıkıntı temizlik diyebiliriz Malatya'dan.

    HATAY / BURÇAK BOZKUŞ - SERCAN SEVER

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay'da da diğer illerde olduğu gibi hijyen ve tuvalet önemli bir sorun. Seyyar tuvalet sayısının acilen artması gerekiyor. Ayrıca köylere ulaşabilmek için yollardaki enkazların kaldırılması şart.

    ADIYAMAN / SERDAR ER - MEHMET BULUT

    Depremden birçok köy etkilendi Adıyaman'da. Onlardan biri de Dardağan köyü. Birçok yapı zarar gördü ve yıkıldı. Köylüler barınma sorunuyla karşı karşıya. Bölgeye bir an önce çadır ulaştırılması. Öte yandan bölgenin diğer ihtiyaçları gıda, hijyen ve temizlik malzemeleri.

    GAZİANTEP / İHSAN YALÇIN - BAŞAR GÜNAL

    Depremin özellikle büyük hasar verdiği iki ilçe var. Bir Nurdağı, diğeri İslâhiye. Çadır kentler kuruldu o bölgelere. Havalar soğuk, insanlar odun sobasıyla ısınıyor. Ama oradakilerin bir isteği var. Hem de acil. Çadır kenttekiler taşınabilir duş istiyorlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow