hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arasında bir çekişme olduğu iddiaları gündemdeyken, o soruya Mansur Yavaş'tan bir kez daha açıklama geldi. Yavaş, "Partim aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olurum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan bir kez daha cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çıkış geldi ve “Partim aday gösterirse olurum” dedi.

    Önce CHP Kurultayı'nda Mansur Yavaş'ın konuşma yapacağının kendisine geç iletilmesine sitem etmesi, Ardından Ekrem İmamoğlu’nun partiyi tartıştırmama uyarısı yapması gündeme gelmişti.

    CHP cephesinde bir süredir cumhurbaşkanı adaylığı için konuşulan iki isim karşı karşıya mı geldi?’ sorusunu akıllara getirmişti. Yavaş, "Ancak hizmette rekabet ederiz" mesajı vermişti. Sonrasında Yavaş’a yakınlığı ile bilinen Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın isim vermeden ‘Proje Çocuk’ ifadesi kullanmasının İmamoğlu’na yönelik olduğu iddia edildi.

    Mansur Yavaş o sözleri onaylamadığını söyledi. Ancak Yavaş’ın son dönemlerde art arda yaptığı cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki çıkışları dikkat çekti. Mansur Yavaş perşembe günü düzenlediği basın toplantısında konuşarak “Bu saatten sonra bekleyebileceğimiz herhangi bir makam yok” çıkışı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavaş, tüm bu açıklamaların ardından bu yıl 27'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Beypazarı Festivali'nde kameralar karşısına geçti ve festival kapsamında düzenlenen konser öncesinde mesajını verdi ve “İnşallah ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow