hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’li Tanal hakkında suç duyurusu

    Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Akbelen açıklaması geldi. Muğla’da maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik eylemlere ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Jandarma personeline, "Eşkıya gibi hareket edemezsiniz" diyen CHP'li Mahmut Tanal hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Görev yerini terk eden 2 jandarma personeli de açığa alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu üniformaya yazık günah. Bu üniforma sahibi kanuna uygun hareket eder, eşkıya gibi hareket edemezsiniz.” CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın bu sözleri üzerine İçişleri Bakanlığı hukuki süreç başlattı. O arbedede görev yerini emre aykırı şekilde terk eden 2 jandarma personeli ise açığa alındı.

    Bir CHP heyeti, Muğla Akbelen'de, maden sahası açılması çalışmalarını protesto eden vatandaşları ziyaret etti. Ziyaret sırasında, heyetteki CHP'li Vekil Tanal ile bölgede bulunan jandarma ekipleri arasında "fişleme" tartışması yaşandı. CHP'li Tanal, bölgeye giriş yapan kişilerin isimlerinin ve T.C. kimlik numaralarının jandarma personeli tarafından listeye yazılmasına itiraz etti.

    CHP’li Tanal hakkında suç duyurusu

    Yaşananların ardından açıklama, İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Tanal hakkında hukuki işlem başlatıldığı belirtildi. "Kahraman jandarma teşkilatımız, 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz" denildi.

    Jandarma Genel Komutanlığı da olaya ilişkin açıklama yaptı. Bölgede kolluk kuvvetlerine saldıran 40 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, olayda hukuka aykırı davranış olduğu iddialarını incelemek üzere idari tahkikat heyeti görevlendirildiği ifade edildi. Tartışma sırasında görev yerini emre aykırı olarak terk eden 2 personel de açığa alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow