CHP'li Engin Altay: "Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye'de laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür, ama gerek olacağını zannetmiyorum" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
CNN TÜRK ekranında Saynur Tezel Özgentürk'ün sunduğu Günlük programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekili Muharrem İnce'nin laikliği korumak için düzenlediği mitingi değerlendirdi.
Laikliğin mitingle korunamayacağını belirten Altay, "AK Parti'ye oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum. Türkiye'de laikliği o mitinge katılanlar mı koruyacak? Laiklik milletindir, toplumun tümünün değeridir" diye konuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi