hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de tüzük değişimi ne getirecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CHP'de parti tüzüğü değişikliği için oluşturulan komisyon bugün ikinci kez toplanacak. Peki, gündemde hangi başlıklar var? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESEN CHP'DE TÜZÜK DE DEĞİŞECEK

    Seçimlerden sonra değişim rüzgarları esen CHP'de tüzük de yenilenecek. Bunun için oluşturulan komisyon bir kez daha toplanıyor.

    AVRUPA'DAKİ PARTİ TÜZÜKLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

    38'inci olağan kurultayda sadece parti yönetimi değil, tüzük de oylanacak. İkinci toplantıda başta sosyal demokrat partiler olmak üzere Avrupa ülkelerindeki parti tüzüklerini inceleyen komisyon üyeleri, toplantıda değerlendirmelerini ve tespitlerini masaya koyacak.

    9 kişilik komisyon CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'nin başkanlığında oluşturuldu. İlk toplantıda hem milletvekili hem de belediye başkanı adaylarının ön seçimle parti üyeleri tarafından belirlenmesini değerlendirildi. Önseçime karşı olanlar da vardı. Ancak ağırlıklı görüş parti üyelerinin adayları belirlemesi oldu. Değişimin genel başkan değişimi ile olmayacağı, parti içi demokrasinin üyelere seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile birlikte işleyeceği görüşü hakimdi. Partinin köklerine dönülmesi vurgusu da yapıldı. Parti üyelerinin daha aktif hale getirilmesi de gündeme geldi. Üyelerin aktif pasif ayrımının nasıl olması gerektiği konuşuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi gözler ikinci toplantıdan çıkacak değerlendirmelerde ve verilecek mesajlarda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow