hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de "sağcı aday olmasın" tartışması

    CHP değişim süreci kurultay başlığı sıcak başlık ama artık ibre yerel seçime dönmeye başladı. Hatta son açıklamalar üzerinden partide büyükşehirlerde kim aday olacak kulisleri hareketlendi. Peki CHP'de, İYİ Parti'nin bazı büyükşehirleri isteyebileceği iddiaları, parti içinden yükselen "kendi adayımızı çıkaralım" çağrıları nasıl karşılık buluyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “CHP'nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya?” Masadaki ittifak ortaklarından DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan gelen bu açıklamalar, yaklaşan yerel seçimler. CHP'deki kendi başına seçim kazanma tartışmalarını alevlendirdi.

    Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, parti kulislerinde Ankara'da CHP'nin sağcı bir adayla değil kendi adayıyla meydana çıkması formülü gündeme geldi.

    CHPde sağcı aday olmasın tartışması

    Habere göre parti tabanından bazı isimler, “Biz niye CHP’li bir adayla kazanmayalım?” dedi. CHP’de Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’ın yeniden aday olması beklenirken kulislerde önceki dönem milletvekillerinden Levent Gök’ün de büyükşehir için aday olabileceği konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yavaş için “Mansur Bey yeniden aday olmalı” demesine karşın, partide seçim sonrası başlayan “değişim” sürecini örnek gösteren partililer, “CHP’nin kendi içinden çıkardığı isimlere dönebileceğini” belirtiyor. Bu kapsamda yerel seçimlerde aday belirlenebileceğini belirten partililer, aynı durumun Ankara için de geçerli olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu’na da Gök’ün adının önerildiği kaydediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHPde sağcı aday olmasın tartışması

    Tek gündem bu değil CHP'de. Kulislerde yerelde olası ittifak durumunda İYİ Parti'nin bu kez büyükşehirlerden bazılarını isteyebileceği, İzmir'in talep edileceği iddialarına karşı adım da dile getiriliyor.

    Milliyet gazetesinin haberine göre, CHP'li kurmaylar olası bir işbirliğinde İzmir'in İYİ Parti’ye bırakılmayacağını, bunun yerine bazı ilçe belediyelerinin bırakılabileceğini ifade ettiler. "İzmir'de bir ilçe, İstanbul'da bir ilçe verilebilir, Trakya’da bir ilçe olabilir" ifadelerini kullandılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow