hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de kavgalı geçen liste gecesi! Yüksek tansiyon yumruklu kavgalara yol açtı

    Partiler listeleri YSK'ya teslim etti ama listeler teslim edilene kadar CHP'de tansiyon hiç düşmedi. Genel merkezde art arda krizler yaşandı. Peki neler oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saatler süren müzakereler. Sabaha kadar 4 kez ertelenen parti meclisi toplantısı. Milletvekili listelerinin YSK'ya terslim edileceği pazar gününden bir gün önce. CHP Genel Merkezi'nde ard arada liste krizleri yaşandı.

    YÜKSEK TANSİYON YUMRUKLU KAVGALARA YOL AÇTI

    Edinilen bilgilere göre, tansiyon gece boyu çok yüksekti. Hatta zaman zaman o tansiyon korumalar arasında yumruklaşmaya varan kavgalara dönüştü. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın korumaları ile Kılıçdaroğlu'nun korumalarının yumruklaştığı belirtiliyor.

    SARIGÜL'ÜN OĞLU ÜZERİNDEN TARTIŞMA ÇIKTI

    Bir başka tartışma da ise CHP listesinde Erzincan adayı gösterilen Mustafa Sarıgül’ün oğlunun İstanbul’dan aday gösterilmek istendiği Oğuz Kağan Köksal'la parti yönetiminin tartıştığı ifade ediliyor.

    Demokrat Parti'den üç isim seçilecek bölgelerde, Haydar Altındaş GİK üyesi İzmir 2. Bölge 7. Sırada aday gösterildi. İstanbul 1. Bölge 9. Sırada aday gösterilen Cemal Enginyurt var. Daha önce 11. Sıraya kadar CHP’nin vekil çıkardığı o bölgede yaklaşık 700 bin Ordulunun yaşadığı ifade edildi. DP’li Salih Uzun da İzmir’den milletvekili adayı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SADULLAH ERGİN İSMİ TARTIŞMA YARATTI

    CHP’de bir başka tartışma eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Hatay'dan gösterilmek istenmesi ile yaşandı. Tartışmanın ardından Ergin Ankara'dan aday gösterildi.

    YENEROĞLU'NUN YERİ DEĞİŞTİ, FOGO LİSTEYE EKLENDİ

    Gece yapılan listede de eleştiri ve tepkiler üzerine revizeler yapıldı. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu İstanbul'dan seçilebilecek üst sıralara yükseltildi. Gece yapılan listede aday gösterilmeyen Hacer Fogo'nun YSK'ya sunulan listede yer alması dikkat çekti.

    CHP'DE ÜSTÜ ÇİZİLENLER KİMLER?

    Ve listelerde aday gösterilmeyen isimler. Aralarında Abdüllatif Şener, Mehmet Bekaroğlu, Cihangir İslam'ın yanı sıra uzun yıllardan CHP'de siyaset yapan, Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, Ali Şeker, Aykut Erdoğdu, Bülent Kuşoğlu, Ünal Çeviköz gibi isimler aday gösterilmedi.

    CHP'den bu durumun ortak liste mutabakatının doğal sonuçlarından biri olduğu yeni dönem için bu isimlerin aday gösterilmediği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow