hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de gündem tüzük değişikliği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CHP'de gündem tüzük değişimi. CHP tabanından bu kapsamda görüş istenmişti. Ön seçim yapılması ve milletvekillerine dönem sınırı getirilmesi en çok talep edilen başlıklardı. O talepler gündemdeyken tüzük komisyonu ikinci kez bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçimlerden sonra sık sık değişim çağrılarının dillendirildiği CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, o çağrılara karşılık "yenilenme" vurgusu yapıyor. CHP'de gündem tüzük değişikliği.

    VEKİLLERE DÖNEM SINIRI VE ÖN SEÇİM OLACAK MI?

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'nin başkanlığında oluşturulan 9 kişilik komisyonun ilk toplantısında, parti üyelerinden milletvekillerine kadar görüş alınması kararlaştırılmıştı. CHP tabanının en çok talep ettiği ise milletvekillerine dönem sınırlandırılması getirilmesiydi. Genel başkanın ve cumhurbaşkanı adayının tüm üyelerin katılımıyla belirlenmesi, üst üste iki seçimde partiyi iktidar yapamayan genel başkanın görevini bırakması da CHP tabanın talepleriydi. İşte o talepler gündemdeyken tüzük komisyonu ikinci toplantısını da yaptı. CHP üyelerinin taleplerinden adayların önseçim ile belirlenmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. İlk toplantıda karşı çıkanlar olmuştu, ikinci toplantıda önseçimde hemfikir olunduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüzük komisyonu üyeleri, parti üyeleri daha aktif hale nasıl getirilir sorusunu değerlendirdi. Ön seçimde kimlerin oy kullanacağının ayrımının nasıl yapılacağı konuşuldu. Aktif pasif üye kavramları irdelendi. Avrupa'daki sosyal demokrat partilerin tüzükleri de masadaydı.

    Tüzük komisyonun bir sonraki toplantısının iki hafta sonra olması bekleniyor. Öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük değişimi hazırlıklarına yönelik bir açıklama yapması planlanıyor. Bu toplantılar eylül ayına kadar devam edecek. Hazırlanan taslak metin 38'inci olağan kurultayda oylanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow