hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de değişim kurultayı tamamlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı maratonu sona erdi. Oy birliği ile alınan karara göre CHP parti programında güncellemeye gidecek. Yeni programın adı, "Halkçılık Programı" olacak. Kurultay kapsamında Sosyalist Enternasyonal'in ilan ettiği Ankara Deklarasyonunu ise CHP lideri Özgür Özel Birleşmiş Milletler'e sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimi zaman sesler yükseldi kimi zaman sitem içeren sözler sarfedildi.

    CHP’nin 4 Eylül’de Sivas’ta başlattığı olağanüstü tüzük kurultayı, Ankara’da gerçekleştirilen oturumlarla tamamlandı.

    CHPde değişim kurultayı tamamlandı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama maalesef bir saat önce bana telefon açıp siz de konuşun dendi.”

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Bilsem rahatsız olacağını konuşmamı yere atar konuşmam yerimde otururum başkanım.”

    CHPde değişim kurultayı tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllara bu diyalogla kazınan, CHP’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı kapanış oturumunda ise parti programında yapılacak değişiklikler sıralandı.

    CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı kurultaydaki tüzük değişikliklerine göre milletvekilliği seçimlerinde bir kişi en fazla 3 dönem üst üste seçilebilecek, kural 2018 seçimlerini kapsayan 27’nci dönem milletvekillerinden itibaren başlatılacak. Yüzde 33 olarak belirlenen kadın kotası, yüzde 50’ye çıkacak. Hangi seçim çevresinde hangi aday saptama yönteminin kullanılacağına ilçe ve il örgütlerinin görüşü doğrultusunda Parti Meclisi karar verecek. Milletvekili adaylarını belirlemede genel başkana yüzde 15 kontenjan ayrılacak.

    CHPde değişim kurultayı tamamlandı

    Kurultay çerçevesinde Sosyalist Enternasyonal bileşenleri ile oluşturulan Ankara Deklarasyonu ise eylül sonunda ABD’de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu döneminde, Genel Kurul gündemine Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı sıfatı ile Özgür Özel tarafından sunulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow