hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri: Suriyelileri göndereceğim

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Göçmenlerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı adaylıkları konuşulan büyükşehir belediye başkanlarının ise bir dönem daha görev yapması gerektiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangınla mücadelede zamanında önlem alınmadığını söyledi. "Neden zamanında önlem almadınız? Bu soruyu bizim sorma hakkımız var" dedi.

    Suriyeli göçmenler konusunda partisinin politikasını bir kez daha dile getirdi. "3 milyon 600 bin Suriyeliyi buraya getiren kim, ben miyim? Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. AB'ye gittim, yetkililerle konuştum. Biz ne yapacağız? Ortadoğu'da barışı getireceğiz. Sonra elinizi cebinize atacaksınız. Yolunu, okulunu, kreşini, hastanesini yapacaksınız. Sonra diyeceğiz ki 'Buyur kardeşim oraya git'. Aynı zamanda Gaziantep'teki iş dünyasına diyeceğiz ki 'Kardeşim birer fabrika da oraya yapın'. Suriye'de de kişi başına gelir çok artacak, Türkiye'de de artacak" diye konuştu.

    Habertürk yayınına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göçmenlerin faturasına 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı da soruldu. "Tanju Özcan bulunduğu bölgenin politik iklimi içinde öyle bir şey söylemiş olabilir ama ırkçılığı kabul etmeyiz" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı'nın vereceği karara işaret etti. Adaylığı konuşulan büyükşehir belediye başkanlarının ise bir dönem daha görev yapması gerektiğini söyledi. "Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir. Siz olacaksınız denirse olunur. Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz" ifadelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow