hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri Özgür Özel bugün ABD'ye gidiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Amerika birleşik Devletleri'ne gidiyor. Sosyalist Enternasyonel'in New York'taki toplantısında konuşacak. Özel'in o konuşmasında gündeminde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, iklim krizi ve dünyadaki aşırı sağın yükselmesi olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SOSYALİST ENTERNASYONEL ZİRVESİNDE KONUŞACAK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal'in başkanlar toplantısına katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. 24-27 Eylül tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak. New York’ta yapılacak toplantıda kürsüye çıkacak.

    GÜNDEMİ GAZZE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

    Çarşamba günü saat 9 ile 12 arasında düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı'nda konuşacak Özel. Geçtiğimiz haftalarda Sosyalist Enternasyonal temsilcilerinin de katılımıyla hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nu açıklayacak. Özel'in İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Batı Şeria'da Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin mesaj vermesi bekleniyor.

    Dünyada aşırı sağın yükselişi de Özel’in gündeminde olacak. Sosyal demokrat partilere ayrıca ortak girişimler ile sorunların çözümünü önerecek. Birlik vurgusu yapması da yine beklentiler arasında yer alacak. Ve iklim krizi… O soruna karşı dayanışmayı da önerecek. Daha etkin bir siyaset vurgusu yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel, ABD başkanlık seçimlerinin küresel sorunların ele alınışı üzerindeki etkisi adlı oturuma da katılacak. Özel'in ayrıca New York'ta ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow