hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri Özel'den erken seçim çıkışı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında konuştu. Erken seçim çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2025'in kasım ayını işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "2025 kasımda koyalım sandıkları. Erdoğan da aday olsun. Yeni bir süreci başlatalım. 2,5 yıl sonra 2025 sonlarına denk geliyor, 2026 baharı olsun en geç, koysun sandığı kendisine güveniyorsa millet kararını versin. Gelecek seçimin kasımında ya da martta koyalım sandığı Erdoğan da aday olabilirsin.”

    CHP lideri Özelden erken seçim çıkışı

    Önce tarih verdi. Ardından erken seçim için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı. “Hatta ben sayın Erdoğan’ın yeniden aday olup onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını, CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum. Erdoğan 23 yıl kazandı olmadı gitti, olsaydı kazanırdı gibi bir şey Türkiye siyasetine bırakmak istemem.”

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir televizyon programında konuştu. Özel'in gündeminde erken seçim tartışmaları vardı. “Bugün seçimlerin yenilenmesinin yolu var. Bir Erdoğan’ın gitmesi, 2 TBMM. Meclis yenilerse son kez aday olma hakkı var.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Özelden erken seçim çıkışı

    Özel, CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için de konuştu. "İmamoğlu ile Yavaş rakip değil" dedi ve ekledi: “Geçiş döneminde kimin cumhurbaşkanı olduğu önemli değil. En doğrusunu, en yüksek oyu alacak olanı, üyelerin üzerinde tam mutabakat sağlayanı hiç tartışmasız belirleriz, ondan sonra Türkiye’yi hep beraber yönetiriz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow