hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri Özel ABD'ye gidiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor. 24-27 Eylül tarihlerinde Sosyalist Enternasyonel’in New York'taki toplantısına katılacak. Özel orada bir konuşma yaparak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, iklim krizi ve dünyadaki aşırı sağın yükselmesine ilişkin mesaj verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel’in başkanlar toplantısına katılmak için 24-27 Eylül tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde olacak. New York’ta yapılacak toplantıda kürsüye çıkacak.

    CHP lideri Özel ABDye gidiyor

    Özel 25 Eylül’deki oturumda konuşacak. Geçtiğimiz hafta Sosyalist Enternasyonel temsilcilerinin de katılımıyla hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nu açıklayacak. Peki Özel’in açıklamasındaki konu başlıkları neler olacak?

    İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları öncelikli gündem. Özel'in Batı Şeria'da Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin mesaj vermesi bekleniyor.

    CHP lideri Özel ABDye gidiyor

    Dünya genelinde aşırı sağın yükselişine de değinecek CHP lideri. Birçok sorunun çözümünün de sosyal demokrat partilerin ortak girişimleri ile çözüme kavuşabileceği vurgusu yapması bekleniyor. CHP lideri ayrıca konuşmasında iklim krizine karşı dayanışmayı da önerecek. Daha etkin bir siyaset vurgusu yapacak.

    Özgür Özel'in, New York'ta bazı ikili görüşmeler yapacağı da belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow