CHP lideri 3 Aralık’ta ne açıklayacak?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında konuşacak. CHP lideri, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ziyaretleriyle oluşturduğu vizyon belgesini açıklayacak. Vizyon belgesinde ağırlık ekonomi ve teknolojide olacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta, “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında konuşacak. O açıklamanın adresi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olacak. Saatler 14’ü gösterdiğinde başlayacak. Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’ye ziyaret gerçekleştirmişti. O ziyaretlerin ışığında bir vizyon belgesi hazırlandı. Vizyon belgesinde ağırlık ekonomi ve teknolojide olacak.
Yatırım ve istihdamın teşvik edileceği, yüksek teknolojiye dayalı bir kalkınma modelinin ekonomi 5.0 adıyla takdim edileceği de konuşulanlar arasında. Kılıçdaroğlu’nun ekonomi ve teknolojinin yanı sıra eğitim, endüstri gibi başlıklara da girmesi bekleniyor.
İngiltere'den bulduğunu söylediği yatırımın miktarını da açıklaması, iklim bankası kurulması gibi önerilerin dillendirilmesi bekleniyor.
Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından CHP’nin ekonomi kurmayları Faik Öztrak ile Selin Sayek Böke’nin yapısal reformlar ve yeşil ekonomiyle ilgili sunum yapacak. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Hacer Foggo’da yoksulluk üzerine konuşacak. Ayrıca ABD’de akademisyenlik yapan Daron Acemoğlu’da video konferans yoluyla konuşacak. Video konferans yöntemiyle konuşacak bir diğer isim ise Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan ABD’li Jeremy Rifkin olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu