hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cem Garipoğlu aslında yaşıyor mu? | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldüren ardından da hapishanede yaşamına son verdiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. Garipoğlu'nun ölümü şüphelerle dolu ve şimdiye kadar ölmediğine dair pek çok iddia ortaya atılmıştı. Mezarının açılması sır perdesini aralayacak mı? Hangi işlemler yapılacak? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, 3 Mart 2009'da 17 yaşındaki Münevver Karabulut cinayeti ile sarsıldı. O cinayetin faili Cem Garipoğlu 197 gün sonra yakalandı. 10 Ekim 2014'te ise Türkiye bu kez tutuklu Cem Garipoğlu’nun Silivri cezaevinde intihar ettiği haberiyle çalkalandı.

    Avukat Zafer İşeri;

    -          “Yargılama devam ederken hakimin davadan çekilmiş olması ve sonrasında da aynı koğuş arkadaşının onun Çince öğrenme gayretinde olduğuna dair beyanları ve intihara meyilli olduğunu gösteren hiçbir bulgunun rastlanmadığına dair psikolog tutanakları hepsine baktığınız zaman bir şüphe var”

    Ancak Karabulut ailesi ve kamuoyu Garipoğlu'nun ölümüne inanmadı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mezarın açılmasına ilişkin dilekçe sundu. O dilekçe Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kabul edildi.

    Cem Garipoğlu’nun mezarının ne zaman açılacak?

    Fethi kabir işleminin önümüzde hafta başlaması bekleniyor. Fethi kabir işlemi sırasında adli tıp heyeti kolluk ve görevli kişiler de burada olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz;

    -          “Buradaki değerlendirme sürecinde sadece ceset-kefen oradaki materyaller değil. Biz bu tür durumlarda etraftaki dokulardan toprak örnekleri de alıyoruz. Sağdan, soldan, üstten, alttan çeşitli yerlerden. Bunların adli tıpta nasıl alınacağı bilinir kuralları vardır”

    Silivri Başsavcılığı, fethi kabir işlemi için talimatlarını Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı. Garipoğlu'nun mezarı açılırken işlemin delil kaybı olmaksızın gerçekleşmesi için adli heyetin güvenliğinin sağlanması için kolluk kuvvetleri yer alacak. Ölenin yakınlarından ya da komşularından biri kimlik tespiti için orada bulunacak. Fotoğraf ve video çekimi için de görevli ekipler mezar başında bekleyecek.

    Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir;

    -          “Garipoğlu‘na ait olduğu bilinen cesedin tamamı alınacak. Tamamı alınırken de burada yapılacak olan ekstra toksit analizleri ile ilgili olarak yapılabilir. Toprak analizi ile ilgili olarak yapılabilir. Kefenleme de kullanılan kumaşla ilgili olarak yapılabilir”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow