hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CANLI AK Parti, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehir ve 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan 'Yeniden İstanbul' sloganı ile AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'u duyurdu. 15 Ocak'ta Ankara adayının açıklanması için bir tanıtım toplantısı da Ankara'da düzenlenecek. Öte yandan mevcutta AK Parti Aydın milletvekili olan Mustafa Savaş ve AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Nebi Hatipoğlu da belediye başkanlıklarına aday gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    26 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan şehirleri alfabetik sıraya göre açıkladı...

    ARTVİN Belediye Başkan Adayı: MEHMET KOCATEPE

    AYDIN Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: MUSTAFA SAVAŞ (Aynı zamanda Aydın AK Parti milletvekili)

    BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel YILMAZ (Mevcut Belediye Başkanı)

    BİNGÖL Belediye Başkan Adayı: ERDAL ARIKAN (Mevcut Belediye Başkanı)

    BİTLİS Belediye Başkan Adayı: NESRULLAH TANĞLAY (Mevcut Belediye Başkanı)

    BURSA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: ALİNUR AKTAŞ (Mevcut Belediye Başkanı)

    ÇANAKKALE Belediye Başkan Adayı: JÜLİDE İSKENDEROĞLU (AK Parti eski milletvekili)

    ÇANKIRI Belediye Başkan Adayı: HÜSEYİN FİLİZ (AK Parti eski milletvekili)

    DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: OSMAN ZOLAN (Mevcut belediye başkanı)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜZCE Belediye Başkan Adayı: FARUK ÖZLÜ (Mevcut belediye başkanı)

    EDİRNE Belediye Başkan Adayı: BELGİN İBA (Mevcut AK Parti İl Başkanı)

    ELAZIĞ Belediye Başkan Adayı: ŞAHİN ŞERİFOĞLULLARI (Mevcut Belediye Başkanı)

    ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı: MEHMET SEKMEN (Mevcut Belediye Başkanı)

    ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: NEBİ HATİPOĞLU (AK Parti Eskişehir milletvekili)

    GİRESUN Belediye Başkan Adayı: AYTEKİN ŞENLİKOĞLU (Mevcut Belediye Başkanı)

    ISPARTA Belediye Başkan Adayı: ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN (Mevcut Belediye Başkanı)

    KASTAMONU Belediye Başkan Adayı: TAHSİN BABAŞ (Eski Belediye Başkanı)

    KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: TAHİR BÜYÜKAKIN (Mevcut Belediye Başkanı)

    MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: AYDIN AYAYDIN

    ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı: MEHMET HİLMİ GÜLER (Mevcut Belediye Başkanı)

    RİZE Belediye Başkan Adayı: RAHMİ METİN (Mevcut Belediye Başkanı)

    SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: HALİT DOĞAN (Çarşamba Belediye Başkanı)

    SİNOP Belediye Başkan Adayı: YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU: (AK Parti İl Genel Meclis Başkanı)

    TOKAT Belediye Başkan Adayı: EYÜP EROĞLU (Mevcut Belediye Başkanı)

    YALOVA Belediye Başkan Adayı: MUSTAFA TUTUK (Mevcut Belediye Başkanı)

    CANLI AK Parti, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: MURAT KURUM (AK Parti İstanbul milletvekili - Çevre ve Şehircilik eski bakanı)

    CANLI AK Parti, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu:

    Aziz milletim, sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, sevgili genç kardeşlerim, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında 81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

    Aday açıklama toplantımıza teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Aşkınız için, sevdanız için, salonlara sığmayan şu muhabbetiniz için, her birinize şükranlarımı sunuyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu toplantımızı 7 Ekim'den bu yana İsrail vahşetine maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizin acılarının yüreklerimizi dağladığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Şehit düşen çoğu çocuk ve kadın 23 bin Filistinli kardeşimize de Allah2tan rahmet diliyoruz. İsrail vahşetine karşı vatanlarını savunan tüm Filistinli yiğitlere selamlarımızı iletiyoruz.

    Daha fazla çocuk öldürerek âbad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adalet ile yüzleşeceklerdir.

    Zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken her türlü çabayı göstereceğiz.

    İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da birileri istiyor diye biz kardeşlerimize, mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün nasıl Bosna'daki kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün nasıl Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine destek verdiysek bugün de tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CANLI AK Parti, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı

    Rabbim bu zor zamanlarda insani değerleri ve adaleti savunan herkesten razı olsun.

    Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız.

    Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir, ama ülkemiz, şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimiz bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin.

    Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini ve uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz, biz milletimize rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Tüm zorluklara tüm engellemelere rağmen hamdolsun belediyecilikte adeta bir destan yazdık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik, mahalli idarelerde elde ettiğimiz başarılardan aldığımız ilhamla ülke yönetimine talip olduk. Ülkemizin kalkınma ve demokrasi eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik.

    İstanbul 'Çöp, Çamur, Çukur' diye tanımlanmıyor muydu? O zaman nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de 30 büyükşehir ve onun yanında 51 il belediye ile bu temizlik için yola çıktık.

    Partimizin kuruluşundan sadece 15 ay sonra girdiğimiz 3 Kasım 2002 seçimlerinde hamdolsun iktidara geldik, her anı eser siyaseti ile dolu dolu geçen iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır.

     Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmesinin faturalarını da milletimizi mağdur etmemek adına yeri geldiğinde biz ödemek zorunda kalıyoruz, ülkemizi ve şehirlerimizi böyle bir iklim ile karşı karşıya bırakmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. 

    AK Parti'nin hizmet belediyeciliğinden yıllardır uzak şekilde adeta eziyet .çeken vatandaşlarımıza da bir çağrımız var, muhalefetin korku siyaseti nedeni ile hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza 'Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin' diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. İşte bu anlayış ile kendini değil, kentini düşünen, laf değil proje üreten, kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran, tevazu ile hareket eden, kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin ve orada yaşayanların gündemi ile yatıp kalkacak belediye başkan adayları ile milletimizin karşısına çıkıyoruz.

     AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerimize en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz.

    Yaklaşık 50 bin 500 mahalle köy muhtarımız da bu seçimde belirlenecek. Dünyada demokrasinin bu kadar doğrudan millet eli işlediği çok az ülke vardır.

    Milletimizin tercihi ne olursa olsun, başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim siyasi kültürümüzde milletimizle inatlaşma olmaz, millete küsme olmaz, oy renginden dolayı millete hakaret etme asla ama asla olamaz. Biz vatandaşlarımıza sadece oylarının rengini eser ve hizmet siyasetinden yana kullanma tavsiyesinde bulunabiliriz ancak son sözü milletimize bırakacağız.

    Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

    CANLI AK Parti, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı

    'CHP SİYASETEN İFLAS ETMİŞ DURUMDA'

    Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor, milletimizin canından aziz bildiği mukaddes değerleri doğrudan hedef alınıyor. Bu süreçte kullanılan kesim de o toplumu ayakta tutan değerlerden habersiz bir güruhtur. Bu güruha mensup kişilerin ortak özelliği Elif'i görse meltek sanacak kadar cahil olmalarıdır. Ceplerinde devletimizin verdiği nüfus cüzdanları varır ama kendi ülkelerine bir turist kadar yabancılardır. 

    Yıllar boyunca vesayetçiler darbelere giden yolları bunların bilgisizliği ile döşedi, yabancı vesayetler bunları piyon olarak kullandı. Bunlar millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı olmuşlardır. Tefekkür etmez, kendilerini geliştirmezler. Ortaya atılan her yalana atlamak, kimi zaman saldırganlığa kadar varacak kadar bunların ruhunda vardır, kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu anlamaya dahi tenezzül etmezler. Bugün de İslam'ın nüvesini temsil eden Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cahillikte boğuluyorlar.

    Biraz farklı mahallelere kulak verseler şunu çok rahat görecekler, bu millet yüzyıllarca ilahi kelimetullahın sancaktarlığını yapmış Allah Allah nidaları ile cihanı titretmiş, hamuru Müslümanlık ile yoğrulmuş necip bir millettir. Bu millet İstiklal Marşı'na dahi Kelime-i Tevhid-i ilmek ilmek işlemiş aziz bir millettir.

    Her şey değişiyor ama CHP'nin başrolünü kimseye bırakmadığı senaryolar aynı kalıyor. Puslu dönemlerin kadrolu provokatörlerine iş başı yaptırılırken inançlar ve semboller üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal yine istismar konusu olarak öne sürülüyor. Şunu çok açık ve net ifade etmek istiyorum, bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir. Tam tersine olur olmaz bahanelerle bu yönde yapılan çıkışlar siyasi tükenmişliğin, kirli senaryolarda rol alma gayretidir.

    Gerçek niyetleri ve yüzlerini milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz. Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmaz! Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.

    İpleri emperyalist güçlerin elinde olan, devletimizle meselesi olan marjinal kesimlerin bize yönelik husumetlerini anlayabiliyoruz. Bunların hepsi de varoluşlarının gereğini yapıyor, bizi üzen CHP'nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır. Açıkcası CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de ortaya bir fikir koyabiliyorlar. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek parti içi iktidar kavgasını unutturmaya çalışıyor. 

    Bu seçimlerde elde edeceğimiz zaferlerde Özgür Efendi'yi de özgürleştireceğiz. Özgür Efendi nerede bir terörist varsa ya selam çakıyor ya gidip sırtını sıvazlıyor. Bölücülere her fırsatta boncuk dağıtarak CHP Genel Başkanlık koltuğuna hangi şartlarda oturtulduğunun unutturulabileceğini sanıyor. 

    Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleşmesini tercih ederiz, aksi takdirde milletimiz onu siyasetin tozlu arşivlerine kaldırarak gereğini yapacaktır. Baksanıza daha bismillah demeden anayasal düzene kast etmekten 18 yıl ceza almış bir terörist adeta cezaevinden Meclis'e tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor.

    Bize hakaret ederek bizi hedef alarak prim kazanmaya çalışıyor ancak boynunda diyet borcu ile siyaset yapılmaz. Siyaset her kişinin değil er kişinin karıdır.

    Özgür Efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine efendilerinden ağababalarından kurtulsun, sonra kendisi ile özgür bir siyasetçi olarak muhatap olmayı düşünecek arkadaşlarım var. Tabii bunların siyasetin birer latifesi olarak söylüyoruz.

    Ülkemize kazandıracak daha çok hizmetimiz var. El ele omuz omuza vererek İstanbulumuzu son 5 yıllık Fetret Devri'nden mutlaka çıkaracağız. Geride bıraktığımız 5 yılda şunu gördük ,yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul sürekli ilgilenilmesi gereken bir şehirdir. İstanbul'a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksınız diğer türlü geriye gitme durma duraklama ve çökme kaçınılmazdır. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz.

    Hepimizin bildiği gibi siyasette ana unsur rekabettir. Rekabet olmadan siyasetin tadı tuzu olmaz. Hayırda ve hizmette yarış olarak gördük biz siyaseti. Gayemiz milletimize, şehirlerimize aşkla hizmet etmektir. Bizim siyasetimizde rekabet isimler netleşince biter ve yerini kolektif dayanışmaya bırakır. Bu bilinçle hareket ettik ve davamıza gölge düşürmedik. Yine aynı şekilde hareket edeceğiz. Partimizin adayları ile ortak adaylarımızın başarısı için çalışacağız. Rabbim bizleri yolundan ayırmasın.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow