Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı: 7’si çocuk 22 kişi öldü
Ege'nin serin suyunda umuda çıkılan yolculuktan bir kez daha acı haber geldi. Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot battı. 7'si çocuk 22 göçmen hayatını kaybetti.
Çoğunluğu çocuk ve kadındı. Yeni bir hayat kurmak için çıktıkları umut yolculuğunda yine can verdiler.
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinden yola çıkan lastik bot, içindeki çok sayıda düzensiz göçmenle Yunanistan'a bağlı Semadirek Adası'na gitmeye çalışıyordu. Lastik bot, Eceabat'ın yaklaşık 8 mil açıklarında battı.
İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik ve kıyı emniyeti ekipleri sevk edildi. 2 kişi bottan kendi imkanlarıyla kurtulurken 2 kişiyi de sahil güvenlik kurtardı. Kurtarılanlar hastaneye kaldırıldı. Ekipler bottan düşen diğer göçmenleri bulmak için çalışma başlattı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "lastik botun gece saatlerinde battığını, ihbarın ise sabah yapıldığını" açıkladı.
Aramalarda aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları 500'den fazla personel,18 bot, 2 helikopter,1 İHA ile Kabatepe Limanı çevresinde sürüyor. Kabatepe Limanı'nda da çok sayıda ambulans ve ekipler hazır bekletiliyor. Botta ise henüz kaç kişinin olduğu, göçmenlerden kaçının kaybolduğu bilinmiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Covid, Felç, Kalp Krizi, MS... 4 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı!
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?