hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca Televizyon-Radyo Kulesi inşaatında sona geliniyor. Daha önce restoran, seyir terası gibi sosyal alanların bulunacağı katların montajının yapıldığı kulenin alt bölümlerinin kaplama işlemleri de tamamlanmak üzere.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük Çamlıca Televizyon-Radyo Kulesi inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Büyük Çamlıca Camisi'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması amacıyla, projeye 2016 yılının Mart ayında başlandı.

    Yapıda seyir terası, restoranların bulunduğu katların montajı tamamlandı. Televizyon kulesinde işçiler şu anda alt tarafta bulunan ve kaplamaların takılacağı demir destekleri vinçler yardımıyla yerlerine yerleştiriyor. Kaplamaların takılmasının tamamlanmasıyla kule siluetine kavuşmuş olacak.

    Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan, kulede test çalışmalarının bu yılın sonunda başlanmasının planlandığını açıklamıştı. Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi'nin devreye girmesinin ardından Çamlıca Tepesi'nde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerinde sökümüne de 2020 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor. Etap etap gerçekleştirilecek çalışmaların sonunda Çamlıca Tepesi'nin tamamen anten kirliliğinden kurtarılacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı projede, kule sayesinde, tek noktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti verilmesi planlanıyor. Ayrıca, İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda birer restoran bulunacak.KUlenin 33 ve 34'üncü katlarında iki ayrı seyir terası da yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow