hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'daki eylem Ford Otosan'da da üretimi durdurdu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bursa'da geçen Perşembe günü Renault Otomotiv Fabrikası'nda başlayan, ardından Tofaş ve başka fabrikalara da yayılan metal işçilerinin eylemi genişleyerek sürüyor. Kocaeli'deki Ford Otosan işçilerinden de iş bırakma kararı geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Renault, Tofaş, Coşkunöz, Mako'nun ardından Ototrim, Delphi, Valeo ve Kocaeli'deki Ford Otosan işçileri de iş bırakacaklarını duyurdu.

    Yapılan açıklamaya göre, Ototrim'de gece vardiyasında çalışan işçilerden sonra sabah mesaisi başlamayacak, Delphi ve Valeo'da ise gece vardiyası işçileri fabrikayı terk etmeyecek.

    Renault ve Tofaş'ta iş bırakma eylemleri devam ediyor

    Ford Otosan işçileri de sabah saatlerinde toplanacaklarını belirttiler. Ancak bu haberin hemen ardından Ford Otosan yönetimi, ikinci bir duyuruya kadar üretime ara verdiğini açıkladı. İşçilere yapılan açıklamada "parça ikmalinde yaşanan kesintiler nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar üretim yapılmayacak. İdari ofislerde çalışanlar da dahil olmak üzere tüm sendika üyesi işçiler izinli sayılacaktır" denildi.

    Bu arada, "MESS" yani, Metal Sanayicileri Sendikası'ndan eylemlerle ilgili bir açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşçiler eyleme devam ediyor

    İş bırakma eyleminin, ihracatı olumsuz etkilediği belirtilen yazılı açıklamada, "iş yerini terk etmeme ve topluca iş bırakma" şeklindeki yasa dışı eylemler katlanılamaz boyutlara ulaştı, tüm çalışanlarımızı sağduyu ile hareket etmeye, işlerine sahip çıkmaya, iş yerine ve ülke ekonomisine zarar veren yasa dışı eylemlere derhal son vermeye davet ettiğimizi kamuoyuna duyururuz." denildi.

    Sendikadan açıklama geldi

    Türk Metal Sendikası Bursa'da otomotiv fabrikalarında başlayan işçilerin eylemiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "sendikamız bu zaman zarfından eyleme katılanlarla diyalog kurulması için azami gayreti göstermiş, ancak bu çabalarımız, olayları provoke eden grupların etkisiyle sonuçsuz kalmıştır" dedi.

    Yazılı olarak yapılan açıklamada yaşanan süreç anlatıldı. "Bosch 'da yapılan toplu sözleşme Türk Metal'in Bosch işçisine diğer işyerlerindeki üyelerinden daha yüksek ücret artışı sağladığı propagandasıyla servis edildi. Bu da işçilerin sendikaya tepki duymasına yol açtı" denildi. İşçilerle diyalog çabalarının süreceğini de vurguluyan sendika "çabalarımız eylemin sonlandırılması eyleme son verilmesi üretimin başlaması içindir" ifadelerine yer verdi. "Sendika olarak bu uğurda her türlü fedakarlığa hazırız, tüm bursa emekçilerinrin zarar görmemesi için çabamız sürecek" ifadeleri yer aldı.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow