Bülent Arınç'tan üniversitelilere "harç" müjdesi
Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Lisans ve lisanüstü programlarda artırımsız harç uygulanacak, artırımlı ödeyenlere iade edilecek" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Katlamalı üniversite harcı konusunda nihai bir karar alınıp alınmadığı sorusu için Arınç, "Öğrencilerimize bir müjdemiz olmalı. Başbakanımız bildiğiniz gibi katlamalı harç konusunu durdurmuştu. Başbakanımız hem Milli Eğitim Bakanlığına hem Yüksek Öğretim Kurumuna talimat vermek suretiyle harç uygulaması durdu ve bu konuda bir yasal düzenleme yapılmasını istedi. 4, 5 ve 6 yıllık lisans programları içerisinde mezun olan öğrencilerimizden harç almıyoruz. Bundan sonra da alınmamaya devam edecektir. İlgili dönem içerisinde mezun olamayan öğrencilerden normal öğrenim için arttırımsız olarak katkı payı alınacaktır. Lisansüstü programlarından da öngörülen süre içerisinde mezun olamayanlardan arttırımsız katkı payı alınacaktır. Bugüne kadar arttırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak" şeklinde konuştu.
DOLİ ile otobüs içinde İstanbulkart'ınızı doldurabileceksiniz
Bülent Arınç'tan üniversitelilere "harç" müjdesi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi