hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brics üyeliği Türkiye'ye ne katar?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Türkiye’nin Brics için başvuruda bulunduğunu ve üye ülkelerin bunu değerlendirileceğini açıkladı. Haziran ayında Rusya Dışişleri Bakanı, yeni üye kabulüne ara verildiğini söylemişti. Buna rağmen Türkiye’nin üyeliği söz konusu olur mu? Uzman isimler CNN TÜRK’e değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brics üyeliğine yönelik iddialar Rusya'dan geldi. Türkiye’nin Brics için başvuruda bulunduğu söylendi. Peki ekim ayında Kazan’da yapılacak zirvenin gündeminde Türkiye’nin üyeliği var mı?

    Brics üyeliği Türkiyeye ne katar

    CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz bu soruya, “Brics’le iş birliği yapmak istediği bunların bazılarının da üye olmak arzusunda olduğunu ifade etti. Söz sahibi Çin’le birlikte baktığınız gelen sinyallerde de Türkiye'nin Bircs’e dahil olması çok önemli bir ve sıcak bakılan çünkü bir andan da bu batılı birliklerin oluşumundan sanki böyle bir güç koparılması gibi algılanıyor. Türkiye'nin katılımı çok çok önemli” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brics üyeliği Türkiyeye ne katar

    Peki Brics nedir?

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Yasin Asal: “Brics aslında esasında yükselen ekonomilerin 2008 küresel ekonomik krizinden en az etkiyle çıkması ve dünyada yeni ekonomik arayışların olduğu ortamda alternatif bir mekanizma olarak üretildi. En az etkiyle atlatan ülkeler arasındaydı.”

    Brics üyeliği Türkiyeye ne katar

    Brics üyeliğinin Türkiye ekonomisine katkısı ne olur?

    Gazeteci Güngör Yavuzaslan: “Her şeyden önce 30 trilyon dolarlık yeni bir ticaret hacminin ailesinin içinde olmasını katar bu bir ekonomik sistem bu ekonomik sistemin parçası olduğunda üye olan ülkelerle ticaret avantajı oluyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow