hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bombaların arasında sağlık desteği!

    Gazze'ye İsrail'in saldırıları devam ediyor. Yeryüzü Doktorları Derneği'nin gönüllü doktorları Gazze'de yaraları sarmaya destek oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsani yardım için Gazze'de bulunuyorlardı, gönüllü doktorlar bir anda bombaların arasında kaldı. Saldırılar nedeniyle birçok kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı. Yeryüzü Doktorları Derneği gönüllü sağlık ekibi, yaralananlara acil müdahalede bulunuyor. Birçok yaralıya ilk müdahale gönüllü doktorlar tarafından yapılıyor.

    Uzman Doktor Yahyahan Güney, "Kliniğimize yakın bölgede patlamalar oldu. Şu an elektrikler kesik, sular akmıyor. Büyük bir risk altında ve bombalamalar yapıyor. İlk müdahaleleri sahada yapıyoruz. Mobil ekiplerimiz, ambulanslarımız diğer araçlar ile birlikte acil yaralanan hastaları bölgedeki büyük hastanelere taşıyoruz. Bizim aktif olarak iki çalışan ekibimiz, 20 civarında personelimiz ve mobil sağlık ekiplerimiz var. Daha çok hastaların nakli, ilk müdahaleleri gibi acil yardım hizmetlerinde destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow