hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bin asırlık tarih canlanıyor! Eski Van şehri yeniden ayağa kaldırılıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bin asırlık bir tarih yeniden canlanıyor. Eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ederken en dikkat çeken yapılardan biri de tarihi 750 yıl öncesine dayanan Ulu Camii oluyor. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Buğra Benlioğlu, Van Valisi Ozan Balcı ile tarih kokan o alanda bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'da onlarca kişi iğneyle kuyu kazıyor, 750 yıllık tarih Van’da yeniden canlanıyor. Tam 750 yıl öncesinde Van eski şehrinde tarihi Selçuklu dönemine kadar dayanan tarihi Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Van Valisi Ozan Balcı detayları anlattı.

    -          “Burası 750 yıllık bir Ulu Camimiz. Bizim kültürümüzün önemli yapıtaşlarından birisi. Yaklaşık iki yıldır biz Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle beraber Van Valiliği olarak hem Ulu Camii hem de eski Van şehrini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz”

    Restorasyon çalışmaları önce çizimlere aktarıldı.

    -          “El emeği, göz nuru var burada. Hiçbir detay atlanılmamaya çalışıldı. Çünkü bu sonuçta bir sanat eseri. Arkadaşlarımız katkı sağladı. Türkiye’de nadir eserlerden biri olmuş, olacak cami anlamında yani”

    750 yıllık tarihi Ulu Camii önümüzdeki yıl ziyaretçilere açılacak.

    -          “İnşallah hayallerimizin ötesinde olacak. Bu eseri de Van’a, ülkemize kazandırmış olacağız”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow