hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram tatili kaç gün olacak? 11 güne çıkacak mı?

    Yaklaşan Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Tatil 11 güne çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu tatille ilgili, "Arkadaşlarımız çalışıyor" demişti. Bugün Kabine Toplantısı var. Buna ilişkin bir karar alınacak mı? Kabinede hangi başlıklar görüşülecek? CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Arda Erdoğan'ın açıklamaları:

    "Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak?" sorusunun cevabı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında netleşecek. Toplantı Beştepe'de 15.30'da başlayacak. Gündeminde hem 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü hem de hemen onun ertesi haftasında gerçekleşecek Kurban Bayramı olacak. Tatilin ne kadar olacağı bu toplantıda konuşulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki cuma namazı çıkışında "Tatil için çalışmalar sürüyor. 9 ya da 10 gün olabilir" demişti. Yürütülen çalışmaların bu kabine toplantısında netleşmesi bekleniyor. Çünkü 15 Temmuz, perşembe gününe denk geliyor. Hemen ertesi pazartesi günü de Kurban Bayramı arifesi. Dolayısı ile aradaki 1 günün verilerek tatilin birleştirilip 11 güne çıkıp çıkmayacağı bu kabine toplantısında netleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramda kısıtlamalar olacak mı, olmayacak mı? Yine tatilin süresiyle birlikte herhangi bir kısıtlama olup olmayacağı kabine toplantısında ele alınacak.

    Salgının boyutları da yine kabine toplantısında görüşülecek. Vaka sayıları 5 bin-5 bin 500 aralığında seyrediyor bu günlerde. Aşılamada yaklaşık 58 milyona ulaşılmış durumda. Bu nokta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hem salgının gidişatı hem de aşılamaya ilişkin kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

    Doğu ve Güneydoğu'da aşılama istenilen seviyede değil. O haritada kırmızı renkle ifade ediliyor aşılama oranı. Doğu ve Güneydoğu'da aşılamanın hızlandırılması için atılabilecek adımlar da bu kabine toplantısından konuşulacak.

    15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü. Gerçekleştirilecek anma törenleri FETÖ ile mücadelede gelinen son nokta da kabine toplantısında ele alınacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow