hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bataklıktan nasıl kurtuluruz? | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Barajlardaki suların çekilmesi beraberinde bir tehlikeyi daha getirdi. Bataklıklar. Birçok kişi uyarı levhalarını dikkate almayarak yasaklı bölgelere geçince bataklıklara saplanıyor. Peki, bu durumda neler yapılmalı. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat’ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hareket ettikçe bataklığa daha da batıyor. İçerisinden çıkılmaz hale geliniyor. Ve beraberinde de bataklığın içine gömülme korkusu geliyor. Uzmanlar ise bu tarz durumlarda dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekiyor. Peki, bataklığa batan bir kişi nasıl kurtarılmalı?

    Bataklığa battığınız andan itibaren hareket etmeyi de durdurmanız gerekiyor ve daha sonra da ekipleri çağırmak gerekiyor ekiplerin gelmesi ile de beraber kurtarma çalışmaları tüm hızıyla başlıyor. AFAD ekipleri bataklıktan kurtarmayı da uygulamalı olarak gösterdi. Önce düz bir zemin hazırlandı.

    Daha sonra zeminden de destek alınarak bataklığa batan kişi kurtarıldı. Benzer bir durum olması halinde ise uzmanlar hareketten kaçınarak profesyonel bir yardım çağırılması gerektiğini vurguluyor.

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow