hourSON DAKİKA
left-arrow right-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'dan ilk ders: "Aramızda onlara yer yok"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışında konuştu. Partililere ilk dersi veren Başbakan, "Aramızda mefaat ve şahsi çıkar hesapları yapanların yeri yoktur, olmayacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM) açılış programında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu "Biz 28 Şubat'ın bin yıl sürecek iddiasına karşı biz kadimin temsilcileriyiz ve kıyamete kadar buradayız diyen çizginin adı AK Parti'dir" dedi

    "GERÇEK CUMHURİYETÇİ BİZİZ"

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Semra Ramazanoğlu'nun da katıldığı programda Sinevizyon gösterimi yapıldı. Salondaki gençler Davutoğlu konuşmasına başladığı anda "Gençlik yeni anayasa istiyor" şeklinde slogan atarak "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. Gençlere teşekkür ettikten sonra konuşan Davutoğlu, "AK Parti Milli Demokrasi hareketidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti tarihi içinde Cumhuriyeti temsil eden, demokrasiyi temsil eden, Milli iradeyi temsil eden çizginin bugünkü temsilcileri, sözcüleriyiz. Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz. Bu gelenek içinde, o tek parti bürokratik elitizmine karşı 'Yeter söz milletindir' diyen Adnan Menderes çizgisinin de bugünki temsilcisi biziz. Milli bir çizgiyi Türk siyasetinde en güçlü şekilde temsil eden rahmetli hocamız Necmettin Erbakan'ın da çizgisi bizde devam ediyor. 27 mayıs sonrası o karanlık günlerde -yeter söz milletin- çizgisini milli bir hareketin öncüsü oldu Erbakan hocamız. Sonra 12 Eylül zihniyeti geldi. Onu da engellemeye gayret ettiler. Biz 28 Şubat'ın bin yıl sürecek iddiasına karşı biz kadimin temsilcileriyiz ve kıyamete kadar buradayız diyen çizginin adı AK Parti'dir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KOMPLOLARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

    AK Parti gençlerine ve hanımlarına güvendiğini belirten Davutoğlu, "Biz bir çıkarın peşinde değil ahlaki bir idaealin peşindeyiz. Bizim aramızda siyaseti bir çıkar alanı olarak gören olmayacak. Ola ki böyleleri çıkarsa onlardan hesap soracağız. Çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. 14 yıl içinde sayın Cumhurbaşkanımıza, bana, AK Parti teşkilatlarına nice saldırılar oldu. İçerden ve dışardan nice hakaretler, komplolarla karşı karşıya kaldık. Emin olun bunların hiçbirisi bizi yıkamaz. Aksine her saldırı bizi güçlendirdi. 7 Haziran'da ayağımızın tökezlediğini zannedenler 1 Kasım'da derslerini aldılar. Bizi yıkacak tek şey vardır o da siyasetteki ahlaki özümüzü kaybetmek" dedi.

    "DOKUNULMAZLIK DOSYASI GELDİĞİNDE KORKACAĞIMIZI ZANNETTİLER"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu konuşmasının devamında "Yanlış bir şey gördüğünüzde sesinizi ahlaki bir ölçüde yükseltin. Gücün bizi yozlaştırmasına asla izin vermeyin. Biz gücümüzü üzerinde oturduğumuz makamlarda değil gücümüzü yüreğimizde taşıdığımız imandan alırız. Onun için dokunulmazlık dosyası geldiğinde çekineceğimizi zannettiler korkacağımızı zannettiler. Bize hodri meydan okudular. Biz de çıktık hodri meydan dedik. Hiçbiri meydanda kaldı mı? Kalamadılar. Anayasa geçici madde değişikliğini meclise sunuyoruz. Ortada CHP var mı? Yok. MHP var mı? Yok. HDP var mı? Yok. Ama biz bu ahlaki vicdani esas üzerinde bu meydandayız, bu meydanda olacağız, bu meydanda kalacağız Allah'ın izniyle. Allah bizi milletimizin huzuruna hiçbir zaman bu ahlaki özden kopmuş, mahcup bir şekilde çıkarmasın. Hiçbir teşkilat mensubumuzu veremeyeceği hesabın altına imza atanlardan eylemesin" dedi

    "BİZE OY VERMESELER BİLE ÖFKEYLE BAKMAYIZ"

    2013 yılının Eylül ayında Diyarbakır'da yaşadığı bir anısını da anlatan Davutoğlu, "İşçinin nasırlı ellerinden çiftçinin terli yüzünden rahatsız olan siyaset yapamaz. Halkıyla halkının terinden iğrenen birisi halkına muhabbet duyamayacağı için siyasette onun yanına yaklaşamaz. Biz öyle bir aileyiz ki 10 milyon ferdimiz var AK parti teşkilatları olarak. Biz öyle bir aileyiz ki 23 milyonu aşkın bize oy veren seçmenimizle çok büyük bir aileyiz. Ama bize oy vermeseler bile biz öyle bir aileyiz ki 78 milyona muhabbetle bakarız. Hiçbirisine nefretle, öfkeyle bakmayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞLAMAK ÜZERE..."

    Gençlere hitaben konuşan Davutoğlu uslupta nezaketin önemine vurgu yaparak, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, evlerin baş köşesine 'edep ya hu' hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara edep ya hu. Hat, kelamın kalemle kemale ulaştığı bir sanatın adıdır. Kelamı yüreğinde hisseden bir hattat, kalemle kemale ulaşmak için bunu yapar" şeklinde konuştu.

    "YÜRÜDÜĞÜ ZAMAN ARŞI TİTRETEN TEŞKİLAT"

    "AK Parti, Milli, demokratik, Cumhuri bir partidir" diyen Davutoğlu, "AK Parti mazlum coğrafyaların halklarının sözcüsü olan bir partidir, bütün insanlığa mesajı olan, özgürlükçü, adaletçi,evrensel bir partidir. AK Parti ahlaki bir partidir, ortak bir akıl hareketidir. AK Parti edebi esas alan mahfiyeti öne çıkaran bir nezaket hareketidir. Yürüdüğü zaman arşı titreten disiplinli bir teşkilatın adıdır. Allah yolumuzu açık, menzilimizi hayırlı, dizlerimizin dermanını güçlü eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun dersimiz hayırlı olsun" diye konuştu. Konuşmasının ardından salonda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow