hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'nin çağrısının kodları neler?

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CNN TÜRK'te yayınlanan gece görüşü programı aracılığıyla yaptığı çağrının ayrıntılarını MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter paylaştı. Yönter, “İyi niyetli samimi bir çağrı" değerlendirmesinde bulundu. Peki iyi parti kanadından ne cevap geldi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CNN TÜRK'te yayınlanan Gece Görüşü programı aracılığıyla yaptığı çağrının ayrıntılarını yine CNN TÜRK'te MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter paylaştı.

    Yönter, Bahçeli’nin çağrısının siyasi zamanlamasına dikkat çekti ve “Açıklama rastgele yapılmış değildir İYİ Parti’de bir arayış var. İYİ Parti altılı masada siyasi ayrılık yaşıyor” ifadelerini kullandı.

    ÇAĞRI İYİ PARTİDEN KARŞILIK BULUR MU?

    İYİ Parti’den ilk açıklama, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan geldi ve "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin." sözlerini kullandı.

    Kurucular Kurulu Üyesi Metin Ergun’da sosyal medya hesabından, "Türk milliyetçiliği varlığı itibariyle siyasal islamcılığa karşı konumlanmış bir harekettir. Dolayısıyla öle bir yapı ile yan yana olmaz, olamaz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti sosyal medya hesabı, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu imzalı açıklamayı "26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!" başlığıyla paylaştı ve “Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz. 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!” ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow