Azerbaycan Dışişleri Bakanı geliyor
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, yarın mevkidaşı Hakan Fidan'ın daveti üzerine Ankara'ya gelecek. Bayramov, Fidan görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alınacak.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın daveti üzerine 27 Ağustos'ta Ankara'ya gelecek.
Ziyarette, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak. Bölgesel konular masada olacak. Azerbaycan- Ermenistan barış süreci ve Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecine ilişkin gelişmeler ele alınacak. İsrail/Filistin başta olmak üzere, yakın bölgedeki gelişmeler de değerlendirilecek.
Ekonomi de görüşmede önemli başlık olacak. Bu kapsamda 2023 yılında Türkiye- Azerbaycan'a ihracatı 2,3 milyar, Azerbaycan'dan ithalatı 5,3 milyar, toplam ticaret hacmi ise 7,6 milyar dolar oldu. Azerbaycan'da en fazla yabancı sermayeli şirkete sahip olan ülke Türkiye. Türkiye'de ise 2600'ün üzerinde Azerbaycan sermayeli şirket var. Türkiye'nin Azerbaycan'daki doğrudan yatırımları, üçüncü ülkeler üzerinden yapılan yatırımlarla birlikte 17 milyar dolar. Türkiye, Azerbaycan'da petrol dışı sektörlere en fazla yatırım yapan ülke. Azerbaycan'ın ise Türkiye'de 19,5 milyar dolar değerinde yatırımı var.
Bu kapsamda tüm gelişmeler ve iki ülke arasında atılacak yeni adımlarda masada olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi